travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

GLEM NORGE

Norge har ikke hatt så få Michelin-restauranter på 16 år. I årets guide fikk Norge 4 stjerner, og Sverige og Danmark fikk 15 stjerner hver. For en kulinarisk opplevelse verdig tre Michelin-stjerner må du reise ut av Skandinavia.

kulinariskI følge Michelinguiden betyr tresjerner at kvaliteten er såpass god at den er verdt en reise i seg selv. Hotels.com har i årets Hotel Price Index laget en oversikt over byene med flest trestjerners restauranter, inkludert gjennomsnittsprisen for overnatting som ble betalt i 2012. – Matglade nordmenn jakt etter kulinariske opplevelser bør reise og oppleve tradisjonell mat i de respektive landene. Det finnes for eksempel god sushi i Norge, med den perfekte smaken kombinert med den lokale japanske atmosfæren er enda bedre, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com .

Michelin


Bak Michelinguiden står dekkprodusenten Michelin. Med et ønske om å få folk til å reise langt og slite på dekkene lanserte selskapet en guide som skulle hjelpe folk på sine reiser. I 1926 ble den første Michelin-stjernen lansert, og ti år senere var dagens tre kjente stjerner på plass.

På topp 10 listen over byer med flest trestjerners restauranter er Tokyo, Paris, New York, Kyoto, Hong Kong, Osaka, London, Rome, Brugge og Chicago.

Japan på topp


Av de ti byene ligger hele tre av dem i Japan – Tokyo, Kyoto og Osaka. Gjennomsnittsprisen per natt for overnatting var på henholdsvis 914, 959 og 617 kroner. Matkulturen i landet sies å være en av grunnene til at landet gjør det så sterkt. I tillegg til å ha flest byer på listen, er Japan det landet i verden med flest stjerner, og ble i 2012 stemt frem til verdens tredje beste matdestinasjon i en undersøkelse gjort av Hotels.com. For en kulinarisk opplevelse utenom det vanlige bør man sjekke ut Koju i Tokyo, en skjult restaurant med kun 12 bord i en sidegate, Chihana i Geisha distriktet Gion i Kyoto, eller Fujiya 1935 som tilbyr spansk mat i Osaka.

I Hong Kong finnes det også flere trestjerners restauranter. Gjennomsnittsprisen for overnatting på 1248 koner gjør byen til den nest dyreste destinasjonen på listen. Kinesiske kokekunst er langt fra norsk husmannskost, så hvis man først skal svi av litt penger på en Michelin-restaurant bør lokal mat prøves. For en kulinarisk opplevelse med havutsikt bør man spise på Lung King Heen.

Fransk kvalitetsmat


Fire av byene med flest trestjerners restauranter ligger i Europa. For en romantisk helg med Michelin verdig mat bør reisen gå til Paris. Byens ti topprestauranter tilbyr fransk mat, og gjennomsnittsprisen for overnatting i Paris var 1244 kroner. Lengre nord i Europa ligger restauranten Gordon Ramsey i London. Restauranten som fikk sin tredje stjerne allerede i 2001, og tilbyr fransk mat av ypperste klasse. Reisende nordmenn betalte gjennomsnittlig 1237 kroner per natt for overnatting i byen i 2012.

Fra London går turen til den belgiske byen Brugge som hadde en gjennomsnittspris for overnatting på 917 kroner. Trestjerners restaurantene her tilbyr også fransk mat som suffleer og amuse-bouche. Den siste europeiske byen på listen er Roma hvor nordmenn betalte gjennomsnittlig 1095 kroner per natt. For storslagen utsikt og mat som kombinerer det tradisjonelle med det moderne bør turen gå til La Pergola som er tilknyttet hotellet Hilton Cavalieri.

The windy city og the big apple


New York er byen på Michelin-listen hvor nordmenn betalte mest for overnatting i 2012 med en gjennomsnittspris på 1670 kroner per natt. For smaksløker som ønsker noe litt mer spennende enn tradisjonell amerikansk fast food anbefales den amerikanske restauranten Eleven Madison Park. Kokken fikk sin første Michelin-stjerne når han var 25 år og har vært sjefskokk for Eleven Madison Park siden 2006.

Chicago er byen hvor president Barack Obama startet sin politiske karriere og én av de ti byene med flest trestjerners Michelin-restauranter. Gjennomsnittsprisen betalt for overnatting i 2012 var 1130 kroner. Nord i byen ligger restauranten Alinea. Alinea fikk prisen Travellers Choice 2012 og serverer futuristisk amerikansk mat med klassiske smaker. Ikke bare er standarden høy, men maten er også annerledes fra det meste man har smakt tidligere.

 

LEAVE A RESPONSE