travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

GIVERGLEDE PÅ MS FRAM

På hver seiling runger budrundene om bord på explorerskipet MS Fram. Til sammen har gjestenes iver etter unike gjenstander fra feriereisen ført til nær en million kroner til nyttige formål i Antarktis og Grønland.

MS Fram seiler i internasjonalt farvann til Grønland, Antarktis og Spitsbergen. På hver seiling inviteres gjestene om bord til en uformell, men innbringende auksjon. En propell fra en Polar Cirkel-båt, jakken til ekspedisjonsleder, kapteinen slips eller donasjoner fra andre gjester – mye går under hammeren, og gjestene byr.

– Vi vil gjerne gi noe tilbake til de områdene som gir oss og gjestene fantastiske minner. Hvert år deler vi derfor ut inntektene fra disse auksjonene til veldedige formål med en sosial profil eller et miljøperspektiv, forteller Karin Strand, ekspedisjonsleder på MS Fram.

Hovedgjenstanden på auksjonen er utvilsomt et sjøkart med skipes rute plottet inn, håndtegnet av skipets navigatører. Rekordsummen for kartet er på 4.000 amerikanske dollar, et bud oppnådd under en seiling i Antarktis.

Initiativet om bord tas meget godt i mot av gjestene, noe også budene vitner om.

– De anser en reise til disse områdene som et privilegium og vil svært gjerne kunne gi noe tilbake, sier Strand.

Summene som oppnås varierer fra auksjon til auksjon, men totalt siden MS Fram startet auksjonen er nær en million norske kroner samlet inn og delt ut uavkortet til gode formål i Antarktis og i Grønland.

 

LEAVE A RESPONSE