travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

GEDIGENT I SINGAPORE

d0bc09_Singapore_Christmas_decorations_1_Photo_credit_-_Singapore_Tourism_Board_Vil du slippe unna vinterkulden, men samtidig ikke gå glipp av den store julestemningen, er en tur til Singapore et annerledes alternativ. Her finner du nemlig en rekke juleopplevelser for barn og voksne i hele desember.

Gled deg over fantastiske shoppingmuligheter og kilometervis med skinnende julelys i gatene, og la barna slå seg løs på Sentosa, som kan lokke med ekstra mange mange aktiviteter i desember – deriblant verdens lengste ønskekjede. Er du den festglade typen, kan Singapore også tilby en nyttårsfeiring av de helt store, med skumfest og morsomme tradisjoner.

Gå amok med shopping under de verdensberømte julelysene

Mange turister besøker Singapore ved juletider, ikke minst på grunn av de verdensberømte juledekorasjonene og hundretusener av skinnende julelys i gatene. Overalt i øystaten er det imponerende juleting å se på, men det mest overdådige finner du i området rundt Singapores største shoppinggate, Orchard Road. Over én kilometer med spektakulær julebelysning som du antakelig aldri har sett maken til.

I år tennes julegaten i forbindelse med en seremoni 23. november. Hvis du er så heldig å være i Singapore på den tiden, må du sørge for å få med deg det magiske øyeblikket da shoppinggaten lyses opp med pomp og prakt.

I førjulstiden kan Singapore tilby ekstravagant shopping til nedsatte priser. De berømte shoppingsentrene kjemper om å ha de beste tilbudene og ikke minst den flotteste juleutsmykningen. Derfor skal du ikke bli overrasket over å finne kjempejuletrær innendørs, dansende julenisser og glade reinsdyr overalt.

200 tropiske juletrær

Det tropiske klimaet er heldigvis ingen hindring for juletrærne. I Singapores botaniske hage kan du se 200-300 tropiske juletrær, som alle er unikt dekorert og representerer forskjellige land og kulturer. Designerjuletrærne er spesielt imponerende om kvelden når lysene er tent.

Artige Sentosa-skulpturer setter barna i stemning

Barn trenger heller ikke å kjede seg i Singapore i juletiden. Tvert imot. For eksempel byr Sentosa på masse morsomme aktiviteter for hele familien. I tillegg til de vanlige attraksjonene som Universal Studios, Adventure Cove Waterpark, The Flying Trapeze og S.E.A. Aquarium, kan barna delta i juleverksteder hvor de kan lage sin egen julepynt eller lekre julepizzaer, for å nevne noe.

Barna kan også oppleve Alfred Lee, en av verdens beste ballongkunstnere, utfolde seg med humor og masse artige ballongfigurer.

Verdens lengste ønskekjede

På Merlion-torget kan barna levere inn sine juleønsker og se hvordan de inngår i et digitalt kunstverk som blir projisert i kjempeformat. Og apropos kjempe vil juleønsket også være med i et forsøk på å lage verdens lengste ønskekjede, som skal gå hele veien rundt øya Sentosa.

Et annet spesielt julesyn finner du på vei til Sentosa, hvis du går over til øya via den såkalte Sentosa Boardwalk. Her finner du skreddersydde juletrær med spesielle temaer – designet av studenter fra Temasek Polytechnic – som danner en bemerkelsesverdig kulisse til feriebildene dine.

Farvel til kjedelige nyttårsfester

Glem alt om tamme nyttårsraketter og hutrende kalde fester for en liten, lukket forsamling. Singapore kan by på en rekke nyttårsfester – den ene mer overdådig enn den andre.

Den største begivenheten finner sted i Marina Bay. Siden 2005 har denne bukta vært selve episenteret for nyttårsmoro, og antall deltakere øker fra år til år. Når 2013 går over i 2014, forventes det at over 300 000 personer vil delta i festlighetene i bukta. Er du en av dem, vil du oppleve et visuelt eldorado av utsmykninger og kostymer som kulminerer i et kjempemessig festfyrverkeri.

Festen byr dessuten på en unik og vakker tradisjon: Lokalbefolkningen og turistene i Singapore kan skrive sine nyttårsønsker på papirkuler så store som badeballer. Kulene finner du i ulike ”Wishing stations” rundt omkring i Singapore i hele desember, og på nyttårsaften blir de cirka 20 000 ønskekulene satt ut i Marina Bay som en vakker inngang til det nye året.

Et gigantisk skumbasseng

Ønsker du å oppleve enda mer på nyttårsaften, kan du ta turen til øya Sentosa, som arrangerer Asias største nyttårsstrandfest, Siloso Beach Party. Her kan du ta avskjed med det gamle året og hilse det nye velkommen med en 12-timers fest på ulike feriesteder og strandområder, et gigantisk skumbasseng og et dansegulv fylt med sand.

I tillegg til et imponerende fyrverkeri kan du oppleve dansere, fargerike utsmykninger, flammeslukere, gjøglere, tusenvis av feststemte mennesker og et omfattende musikkutvalg med gode DJ-er og band

LEAVE A RESPONSE