travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

FULLE FLY I VINTERFERIEN

solfyltVinterferien er rett rundt hjørnet, og Star Tour melder om fulle fly fra både Stavanger og Trondheim. Sydenflyene fra Oslo begynner også å fylles, men for fleksible nordmenn som vil bytte ut kuldegrader med sol og bad, er det fortsatt noen plasser igjen både til Gran Canaria og Tenerife.

– Vinterferien er tradisjonelt sett en populær reiseuke, og det begynner å bli utplukket i feriehyllene. 1-ukesturene fra Trondheim og Stavanger er allerede smekkfulle, men det finnes noen ledige turer på to uker for trønderne. Det fortsatt er en del ledige seter fra både Oslo og Bergen for de som vil rømme fra vintermørket, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

I år har skolene spredd vinterferien hovedsakelig på ukene 8, 9 og 10. Ettersom ferieukene varierer de ulike stedene i landet, kan reiseutvalget være større ved å velge avreiseflyplasser i fylker som ikke har vinterferie samtidig. Det kan også være penger å spare på å reise fra en annen flyplass.
- Bor du i Rogaland som har vinterferie i uke ni, kan du få plass på flyet og også spare noen kroner på å reise fra Oslo som har vinterferie uken før, forteller Larsen-Vonstett.

Hun forsikrer også solhungrige nordmenn om at det er mer å velge i av reiser dersom man kan dra utenom ferien.

– I perioden etter vinterferien er det mange ledige plasser, og prisene er også lavere enn i høysesongen, avslutter informasjonssjefen.

Beregninger Star Tour har gjort viser at 20 000 nordmenn kommer til å reise på en chartertur i vinterferien, og Kanariøyene topper listen over de mest populære reisemålene i ferien.

LEAVE A RESPONSE