travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

FRA SVIN TIL VIN

De hadde ingen erfaring med vinproduksjon da de plantet sine første drueplanter på gården i den lille bygda Hebnes i Ryfylke i mars 2020. Nå åpner de tidligere grisebøndene den unike besøksvingården Midtsommar, med smaksopplevelser fra helnorske vindruer i rødt, hvitt, rosé og oransje.

– Etter 26 år med gris, var vi ved et vendepunkt her på gården. Vi har alltid vært interessert i å dyrke, og med gode råd og eksperthjelp er vi klare til å ta imot våre første gjester til omvisning og vinsmaking allerede nå til St. Hans, forteller firebarnsmora Toyni Tobekk.

Fra 23. juni skal ekteparet Toyni Tobekk og Arild Hebnes arrangere vinsmaking og omvisning tre dager i uken (torsdag-lørdag). Da får gjestene vandre mellom 6.000 drueplanter, og i juli kommer det drueklaser på de frodige vinrankene. Redskapshuset på gården er omgjort til vinrom, og etter hvert skal også grisehuset tas i bruk til vinproduksjon, historiefortelling og smaksprøver. Toyni og Arild ser på besøksdrift som en naturlig del av prosjektet sitt.

– Det har vært en god tradisjon for å invitere folk til mat og drikke på gårdene her, så det føltes veldig naturlig. Her kan både grupper komme, og du kan booke deg inn fra nettsiden vår. Turene tar sirka 1,5 time, og man får da omvisning, smaking og mulighet til å kjøpe en god lunch. Man får smake på tre forskjellige vintyper, sammen med noen gode lokale råvarer som passer til hver enkelt vin, forteller Arild.

LEAVE A RESPONSE