travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

FRA PUB TIL PUB PÅ SYKKEL

Flandern i det nordlige Belgia er spesielt kjent for det ikoniske sykkelløpet Flandern Rundt, som i år arrangeres for 100. gang – men regionens sykkelkultur kan oppleves hele året. Med sykkelstier over hele området, mer enn 300 definerte sykkelruter og et flatt landskap ligger forholdene godt til rette for å utforske regionens øl, sjokolade og matkultur på to hjul.
Hvert år den første søndagen i april går startskuddet for sykkelløpet Flandern Rundt i det nordlige Belgia, og den 3. april i år skjer det for 100. gang. Det ikoniske sykkelløpet, som i 2015 ble vunnet av nordmannen Alexander Kristoff, er kjent over hele verden, og mer enn 900 000 sykkelfans samles hvert år langs ruten for å heie på rytterne. Men Flanderns sykkelkultur kan faktisk oppleves hele året.

En sykkelnasjon
Flandern er kjent som en sykkelnasjon, noe som avspeiles i infrastrukturen, som er perfekt til sykkelferie. Overalt i det flate landskapet er det anlagt sykkelstier, så det er lett å sykle fra by til by eller fra pub til pub. Når du velger sykkelen som transportmiddel, er du selv herre over tempoet, slik at det bare er å stoppe hvis du kommer over en flott utsikt eller et spennende mikrobryggeri underveis.

Regionens mange sykkelruter går mellom sjarmerende flamske middelalderbyer som Brugge, Leuven og Gent, som spesielt er kjent for sine brosteinsbelagte gater, små kanaler, middelalderbygninger og sjarmerende stemning. Mange velger også å besøke metropolen Brussel og motehovedstaden Antwerpen. Byene ligger i behagelig avstand, så det er enkelt å oppleve flere byer på samme tur. Her er også flere gode muligheter for en autentisk pit-stop – enten du ønsker å nyte en velfortjent belgisk øl, besøke et tradisjonelt bryggeri, la deg friste i en av de mange sjokoladebutikkene eller pleie smaksløkene med kritikerrost gastronomi.

Pub-crawl på sykkel
De lokale turistkontorene har laget mer enn 300 forskjellige sykkelruter i Flandern. En av de mest populære er ruten «Plan Beer», som best kan beskrives som en pub-crawl på sykkel: Ruten går mellom de beste av regionens puber, bryggerier og barer.

Hvis du er en rutinert syklist og på utkikk etter en utfordring, er «Eddy Merckx»-ruten det rette valget: Ruten starter i Kluisbergen, og underveis får du bryne deg på mange berømte bakker, som for eksempel Old Kwaremont, Paterberg, Kluisberg og Hotond, alle kjent fra Flandern Rundt.

De fleste rutene er 25–50 km, mens enkelte er lengre. Kart over rutene fås på alle lokale turistkontorer. I tillegg til de definerte rutene går det helt fint å planlegge sin egen rute med verktøyet Cycle Node Network, som lett kan eksporteres til en sykkel-GPS.

LEAVE A RESPONSE