travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

FRA INSPIRASJON TIL NAVIGASJON

Norges største og mest komplette turportal er nå lansert som app til iPhone. Lommekjent gir deg tilgang til tusenvis av nye og spennende turmuligheter over hele Norge, og nå kan du altså få turforslag rett inn på mobilen.

Lommekjent er et nyttig og praktisk verktøy å ha tilgjengelig på alle stadier av en tur. Før du drar av gårde kan du få inspirasjon og tips til turer fra både kjente og ukjente, og hjelp til å planlegge fremtidige turer. Når du har funnet og planlagt en tur kan den så enkelt lastes over til en iPhone – eller du kan søke etter turer i nærheten av der du befinner deg direkte i appen. Du kan også lage din egen tur, som underveis eller i etterkant av turen kan lastes opp til Lommekjent-portalen og deles med andre.

Når du følger en tur kan du få tips om spennende opplevelser underveis, som for eksempel fine rasteplasser eller badeplasser, flotte utsiktspunkter eller passende fiskevann. Og i tillegg til topografiske kart og veibeskrivelser inneholder appen også et fullt kompass med lengde- og breddegrader og en pil som viser hvor du skal gå. Lommekjent-kartene har en målestokk på 1:20 000 i mesteparten av Norge, hvilket er noe av det mest detaljerte som er å oppdrive. Lommekjent-appen fungerer med andre ord som en full tur-GPS.

Hvis du velger å benytte deg av en av de to abonnementstjenestene får du også muligheten til å laste ned all informasjon om en tur – inkludert kart – til mobiltelefonen din og lagre det lokalt. Da trenger du ikke å bekymre deg for verken datakostnader eller manglende dekning.

Lommekjent samarbeider med selskaper som blant annet Skiforeningen, Visit Norway, iNatur.no, Statskog og Friluftsrådene, og inneholder informasjon om alle Den Norske Turistforenings hytter og turer. Med innhold fra både disse partnerne og andre brukere kan du med andre ord virkelig bli lommekjent.

Lommekjent-portalen har noe for enhver smak, og antall turer er i kraftig vekst – i løpet av sommeren passerer man sannsynligvis 10 000 turer. Blant dem finner du alt fra store toppturer og flotte fjellvandringer til trivelige sykkelstier og skiløyper. Det finnes med andre ord garantert en tur som passer perfekt for deg – uansett om du er ute etter en hyggelig tur i skog og mark, en heftig treningstur, en søndagstur med familien, en kanotur på et stille vann – eller en tur som bare de «lommekjente» vet om…

Lommekjent er også utstyrt med funksjonalitet som gjør det mulig å dele turer med venner og kjente både i portalen og på Facebook. Du kan fortelle om den avslappende gåturen du hadde i marka, vise frem bilder fra den flotte fjellturen eller skryte av hvor langt du har gått på ski – eller du kan legge til rette for at resten av Norge kan bli lommekjent i nettopp ditt turterreng.

LEAVE A RESPONSE