travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

FORTSATT HOTELLSTJERNER I ENGLAND

Tidligere i år trakk den britiske regjeringen tilbake sin støtte til et nasjonalt hotellstjernesystem, men systemet blir ikke avviklet.

Den  britiske regjeringen foretrekker et forbrukerledet system. Men VisitEngland, som administrerer det  nasjonale stjerne rating-systemet, sier at det eksisterende systemet vil bli oppdatert og ikke avviklet.

John Penrose, den britiske minister for turisme, skrev i februar at  forbruker-drevne nettsteder er stadig viktigere, men han rådet reisende ikke å «ta en kilde som evangeliet.»

Statsråden stiller rett og slett spørsmål om det offentlige har en rolle å spille på dette området, sier Jeremy Brinkworth, leder for forretningsutvikling I VisitEngland.

Hotellstjerne-systemet i seg selv er allerede i stor grad selvfinansierende, og i liten grad en byrde for staten. Det er ikke finansiert av skattyter, men finansiert av reiselivsnæringen.

Henry Harteveldt hos Forrester Research, sier det er for tidlig for Storbritannia å stole utelukkende på brukergenerert anmeldelser. Kun 6% av Storbritannias hotellgjester har skrevet en anmeldelse eller rangert noen form for reiseprodukt eller tjenesteleverandør.

LEAVE A RESPONSE