travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

FLYPRISENE GÅR OPP I 2011

American Express Business Travel lanserer i disse dager sin Global Business Travel Forecast, som er en årlig rapport som bygger på undersøkelser utført i løpet av høsten 2010. Årets utgave spår at flyprisene vil øke med 4-9 prosent i Europa i 2011. Rapporten viser også at hotellprisene i Europa vil øke med 1-6 prosent. Den samme økningen forventes også i resten av verden når det gjelder fly- og hotellpriser.

Etterspørselen etter hotell og flyreiser forventes å øke i takt med den langsomme bedringen i verdensøkonomien. Også i Norden vil det koste mer både å fly og bo på hotell i 2011.  Ifølge rapporten forventes det en prisøkning på opptil 8 prosent i Norden på både innen- og utenriksflygninger samt på hotell i ulike prisklasser.

̶  De nye tallene viser at selskapene bør gå gjennom sine strategier og policyer når det gjelder forretningsreiser for å redusere effektn av den kommende kraftige prisøkningen, sier Kaveh Atrak, adm. dir. for American Express Business Travel i Norden. Han understreker at selskapene kan spare penger på reisevirksomheten gjennom nøye planlegging, endret atferd og prisforhandlinger.

Selskapenes kostnader på forretningsreiser vil øke

Rapporten sier videre at de økte prisene innebærer at kostnadene for forretningsreiser vil øke. I Europa ser man en tydelig forskjell på 2009 og 2010. Kostnadene gikk ned i de fleste land i 2010. Sverige hadde for eksempel en nedgang på -7 prosent, men kostnadene for selskapene forventes nå å øke med +12 prosent i løpet av 2011. En tilsvarende endring forventes også i England ( +16 %), Tyskland ( + 7 %), Danmark (+7 %), Finland (+10 %) og Norge (+4 %).


LEAVE A RESPONSE