travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

FLYFEST PÅ KJELLER

For 28. gang på rad er det årlig flydag på Kjeller flyplass ved Lillestrøm. På lørdag 11.juni er det oppvarmingsshow i luften fra kl. 15-20. På søndag 12.juni er det flyoppvisning fra kl. 12-17. Begge dager er det gratis parkering og inngang!

Offisiell åpning av Flydagen er ved sjef AIM Norway, Ove Haukåssveen. Det er 100 år siden Flyfabrikken ble etablert på Kjeller i 1916, etter et par år i Trikkestallen på Sagene i Oslo, og historien fortsetter med dagens virksomhet hos AIM Norway!

Kjeller flyplass er en av verdens eldste operative flyplasser og Norges eldste. Det startet i 1912 og flyplassen utviklet seg til å bli Norges viktigste militære flyplass før 2. verdenskrig med flyfabrikk, flyskole og stående flybataljoner. På tredvetallet var det nærmere 50 fly på Kjeller. Etter krigen ble Kjeller hovedverksted for forsvarets fly,  en rolle den har hatt helt frem til i dag med bl.a. hovedvedlikehold av jagerflyet F-16. Kjeller har idag også nordens største samling av flygende veteranfly som opereres fra den sivile del av flyplassen.

Spennende flyprogram
Høydepunktene i programmet for 12.juni er mange. Det blir flyshow med Kjellers egne veteranfly, fallskjermhopping,  modellfly og tilreisende fly som blant annet Biltemas Spitfire Mk XVI, Vampire og P-51 Mustang. Foruten å se Kjellerbygde Tiger Moth nr. 189 i luften dukker også opp en Standard Moth som nylig er gjenoppbygget av Kjeller flyhistoriske forening(KFF).

Oppdatert program finner du på www.flydagen.no

 

LEAVE A RESPONSE