travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

FLERE FEIRER UTE

x5ekucboezp98rk3yohoDet blir stadig mer populært å reise bort for å feire nyttårsaften. Antallet som reiser bort over nyttår har økt med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, i følge statistikk fra Ticket Feriereiser. Den mest populære storbyen er London etterfulgt av København og Stockholm.

Fyrverkeri, musikkfestivaler, parader, lysshow og feststemning med hundretusener av nyttårsgjester. Alt dette lokker reiseglade nordmenn til å feire inn det nye året i utlandet, og aller flest reiser til London. I år reiser 10 prosent flere i vei enn ved samme periode i fjor.

– London er nordmenns favorittby på nyttårsaften. Det er en flott opplevelse å feire inn det nye året med nyttårsfyrverkeri ved London Eye og allsang når Big Ben slår tolv , sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

På andre og tredjeplass over mest populære storbyer å reise til for å feire nyttår finner vi København og Stockholm som har hatt en høy økning sammenlignet med samme periode i fjor. Andre storbyer som har en høy økning i antall reisende er fjerdeplassen Dubai og nykommere på topplisten som Helsinki og Manchester.

– Det å reise utenlands for å feire nyttårsaften har blitt en tradisjon for mange de siste årene. Det har å gjøre med at det er en av de absolutt festligste helgene i mange storbyer, sier Wolff Andresen.

10 på topp – hit reiser vi

1. London (1)

I sentrum av London er det skikkelig feststemning med fyrverkeri ved London Eye og når Big Ben slår tolv er det allsang. Ikke glem å kjøp billett til feiringen i sentrum (10 pund). Festen fortsetter første nyttårsdag med parade gjennom gatene i London sentrum.

2. København (ny)

Det er mye liv i København på nyttårsaften og klokken tolv samles man på Rådhusplassen for å høre rådhusklokkene slå tolv og for å se fyrverkeriet over Tivoliet. Mange restauranter og hoteller tilbyr spesielle nyttårsarrangement hvor du kan spise nyttårsmiddag, drikke champagne og danse til langt på natt.

3. Stockholm (10)

I Stockholm er det nyttårsfeiring på Skansen som gjelder. Her samles folk ved midnatt for å høre klokkene ringe og det er show med kjente artister. Her har du også en flott utsikt over byen og det er en ideell plass for å se fyrverkeriet.

4. Dubai (8)

Dubai passer perfekt for de som vil ha sol og varme når de reiser utenlands for nyttårsfeiringen. I Dubai er det mange nyttårsarrangementer å velge mellom og her kan du få med deg verdens kjente artister som spiller. Det er også flere fyrverkerier i byen blant annet på hotellene Burj Khalifa, Burj al-Arab og Atlantis The Palm.

5. Amsterdam (4)

Lokalbefolkningen i Amsterdam elsker å feste, spesielt på nyttårsaften og det er festligheter og fyrverkeri på mange av byens torg. Her finner du alt fra eksklusive masquerade ball til gatefester. Folkefesten finner du i gatene Damplassen og Rembrandtplassen hvor det klokken tolv er både lys, lyd, konserter og selvsagt fyrverkeri.

LEAVE A RESPONSE