travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

FIRE STJERNER I HJERTET AV FJORD-NORGE

Havila Hotel Raftevold ligger i hjertet av fjord-Norge. Den vakre hagen ligger vendt mot Europas djupaste innsjø, Hornindalsvatnet. Hotellet ligger nær Geirangerfjorden som står på Unescos verdsarvliste, Briksdalsbreen og Vestkapp-platået. Jugendbyen Ålesund med sin vakre og historiske arkitektur ligger bare to timers kjøretur unna via E39. Nærmeste flyplass er Ørsta-Volda lufthavn, en god halvtime fra hotellet.

Havila Hotel Raftevold er et innbydende og vennlig boutiquehotell. Hotellet er tildelt 4 stjerner av Norsk Hotellklassifisering. Alle rommene har wifi og vakker utsikt. I Dølen Eteri serveres lekre menyer basert på ferske, lokale råvarer og god tradisjonsmat. Det er gratis parkering ved hotellet og moderne møtefasiliteter.

Raftevolds Hotel ble grunnlagt av Ola M. Raftevold i 1867, og i over 150 år har Raftevolds Hotel vært et landemerke og ein viktig arbeidsplass i kommunesenteret Grodås.

Grunnleggeren, Ola Martinus Raftevold, drev både hotell, skysstasjon og landhandel. Denne kombinasjonen var svært vanleg for mange hotelleiere fra slutten av 1800-talet og langt opp i vår tid. Vi finner slik kombinasjonsdrift både hos Lindstrøm i Lærdal, Kvikne i Balestrand og hos Hjelle i Oppstryn.

Ola M. Raftevold startet hotelldriften i det små. Han kjøpte eit gammelt naust på Grodåssanden og startet handel. Året etter kjøpte han nabonaustet der det var tingstove i første etasje og overnattingsrom på loftet. Der var det to gjestesenger.

Alle rommene på Havila Hotel Raftevold er nyleg pusset opp. Hvert rom har flatskjerm-TV, skrivebord og eget bad med dusj. Dei fleste av rommene har balkong enten mot vannet eller fjellet. Hotellet har 44 rom og er en del av Havila-konsernet sin satsing innen reiseliv.

På bildet den nye hotellhagen.

LEAVE A RESPONSE