travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

FINE FORHOLD I HEMSEDAL

Vårtemperaturer i lufta, men skisesongen er på ingen måte over. I Hemsedal Skisenter er forholdene fine, og heisene vil gå som normalt til og med 1. Mai.

Selv om snøen er borte fra mange plener så er vintersesongen på ingen måte over i fjellet. I Hemsedal varer skisesongen som vanlig ut april, og mildværet endrer på ingen måte planene. Vind og plussgrader har tæret på snøen utenfor løypene, men i skibakkene og i parkene er forholdene gode. Under følger en oppsummering av forholdene i Hemsedal.

Snøforholdene fra påstigning Hollvin Express og opp
Her er det full kontroll på snøsituasjonen og alle løyper åpne. Det er kjøligere i høyden en nede og flere morgener har det være frost på snøen.  Luftfuktigheten er lav, noe som gjør at det fryser selv på varmegrader.  Bortsett fra sikring av snødekke i natursnøløypa Lialøypa har det ikke vært behov for gjøre tiltak i noen bakker over baseområdet.

Barneområdet i Hemsedal Skisenter
I Barneområdet er det gjort enkelte tiltak for å spare og konservere snøen. Bekkeløypa er skrapet tom og snøen lagt opp i hauger. Det samme er gjort i løypa Omvegen og i Gaupas Minipark. Denne snøen vil bli lagt ut i resten av barneområdet og målet er å holde 80 % av ski arealet i barneområdet åpent  ut sesongen.

Snølegging fremover
For å styrke snølagrene og legge på ny snø i sentrale løyper, vil snøproduksjonen starter opp igjen så snart kuldegradene setter.

Utenfor løypene
Utenfor løypene er det snø, men den er bløt og man tråkker stedvis gjennom. Men jo høyere opp man kommer jo bedre er snødekket, og det er påskestemning når man kommer seg over nedre del av Olaheisen. Over tregrensa har nedsmeltingen vært minimal på sørsiden av dalen.

Langrennsløyper i Hemsedal
Ansvarlig for prepping av langrennsløypene melder om fine langrennsforhold i høyfjellsløypene. Løypene på Gravset vil bli satt i stand igjen, og langrennsstadion er ikke stengt. Løypene preppes regelmessig og man kan følge med på www.tractrac.com/ski/hemsedal/for oppdatering på nypreparerte langrennsløyper.

Solheisen Skisenter
Solheisen har valgt å holde stengt noen dager og har satt igang tiltak for å ta vare på snøen.  Solheisen planlegger å starte opp igjen til påske, og kjører etter planen ut påskeferien.

LEAVE A RESPONSE