travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

FERIE PÅ SØRLANDET

SørlandetFor svært mange nordmenn vekker Sørlandet gode ferieminner om late sommerdager, badeliv med blankskurte svaberg og lyden av måkeskrik og snekkedur. Og på Sørlandet vil vi helst bo tett på stranda. Og har du ikke egen hytte, er camping en inner-tier, enten i telt, hytte eller bobil.

Flere av campingplassene på Sørlandet regnes blant Norges beste campingsplasser. I Norge er alle campingplasser i Norsk Campingguide klassifisert  av NHO Reiseliv etter felles nordiske klassifiseringsregler med fra 1 til 5 stjerner. På Sørlandet er hele 3 campingplasser tildelt 5 stjerner.

God service og ”prime time” beliggenhet er stikkord for campingferie på Sørlandet. Langs kysten ligger flere flotte campingplasser med strender og svaberg rett utenfor teltdøren. Skjærgården med sine holmer, øyer og lune viker er lett tilgjengelig. Det samme gjelder de karakteristiske hvite byene som ligger som perler på ei snor langs kysten. Risør, Tvedestrand, Grimstad, Lillesand, Mandal, Farsund og Flekkefjord er kjennetegnet av sine hvitmalte trehus, hyggelige bysentrum med trange smug og brosteinslagte gater.

Bypuls og Dyrepark

Kristiansand er Sørlandets ”hovedstad”. Selv om dette er regionens knutepunkt med fly, buss og tog, pulserende handlegater og restaurantområder, finner du igjen den karakteristiske hvite trehusbebyggelse i Posebyen, byens eldste del. Like utenfor Kristiansand ligger landsdelens største attraksjon Kristiansand Dyrepark.

”Bakenfor smeigebeltet skjuler seg en hemmelighet”

Innenfor kystbeltet, i området mellom hav og fjell møter du langstrakte daler og frodige heiområder. Velpleid kulturlandskap og vidstrakte skog- og heiområder er Sørlandets ”hemmelighet”. Her senker skuldrene seg, og det er en roligere feriepuls som gjelder. Noen av Norges beste lakseelver skjuler seg i dette mellombeltet sammen med stille fjellvann perfekte for kanoturer og toppturer med storslått utsikt. Selv om pulsen er roligere her, så er det også her du virkelig kan få fart på sakene. Sett utfor et vilt fossestryk eller dra på elgsafari midt på natta! Det er campingliv bakenfor smeigebeltet, det.

LEAVE A RESPONSE