travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

FEMSTJERNERS UNDER 1000-LAPPEN

Hotels.coms årlige Hotellprisindeks viser at nordmenn på tur i utlandet får mer luksus for pengene enn tidligere. – Dette er tidspunktet for å unne seg det lille ekstra, sier Alison Couper fra Hotels.com.

Kenzi Farah Marrakech. Pris pr. 16.04.12: kr. 634 for enkeltrom!

Ferske tall viser at prisene på luksushotell verden over har falt, og vi finner flere av nordmenns favorittreisemål på listen over luksushoteller som har dumpet prisene. Warszawa, New York, Mumbai og Cape Town er blant byene hvor norske feriegjester kan gjøre et luksuskupp

– Indeksen viser at hvis man er bevisst i valg av reisemål, så kan man få mye for pengene. Nordmenn drar fordel av den sterke kronen i kombinasjon med de høye prisfallene på luksushotellene rundt om i verden. Dette kan gi rom for den virkelig gode ferieopplevelsen Det er fullt mulig å sikre seg luksusovernattinger til langt under 1000-lappen, sier kommunikasjonsdirektør i Hotels.com, Alison Couper.

Marrakech er stedet for de som ønsker et eksotisk, annerledes og spennende reisemål. Når du i tillegg kan overnatte på luksushotell til en billig penge er det lett å la seg friste. I følge hotellprisindeksen har fire og femstjerners hotell i Marrakech falt med henholdsvis 15 prosent til 529 kroner og 9 prosent til 787 kroner per natt De som er på jakt etter kortreist luksus behøver ikke å dra lenger enn til Warszawa. Her finner du verdens billigste femstjerners overnatting til 656 kroner per natt.

De aller største prisfallene finner vi i Shanghai hvor femstjerners hotell har falt med 30 prosent til 609 kroner per natt, og firestjerners hotell har falt med 25 prosent til 1270 kroner. Hotellsektoren har nemlig nedjustert prisene kraftig grunnet fallende etterspørsel og overskuddskapasitet etter arrangementet World Expo som foregikk i 2010.

LEAVE A RESPONSE