travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

FEM APP´ER I BAKKEN

Foto: Nils-Erik Bjørholt
Foto: Nils-Erik Bjørholt

Ta den riktige telefonen med på ski
Det kan være en hard påkjenning for en smarttelefon å skulle være med opp i skiheisen og nedover bratte bakker. Her utsettes den for fuktighet, kulde og skitt.
Sony Mobile har nettopp lansert Xperia V, som skal tåle skituren godt, uten at dette går på bekostning av design og funksjonalitet.

—Hvis du skal ha din smarttelefon med på skituren, og spesielt hvis du skal ta den frem ute på fjellet for å ta bilder, er Xperia V et solid valg. Her får du nemlig ikke bare en smarttelefon som ser bra ut og som tar gode bilder. Du får også en smarttelefon som tåler de utfordringene en skitur innebærer, sier kommunikasjonsansvarlig i Sony Mobile i Norge Erik Sandsmark.

Xperia V har en IP57-rangering (internasjonal standard) for beskyttelse mot støv og vann. Det betyr blant annet at den kan ligge i vann på 1 meters dybde i opptil 30 minutter, uten å ta skade av det.

—Telefonen er både vann- og støvavvisende. Samtidig er dette en pen smarttelefon, som kun er 8,5 mm tynn. Den har markedets skarpeste HD-skjerm og superrask 4G-internettforbindelse. Med Sonys beste mobilkamera hittil, kan du også få gode bilder fra skituren, sier Sandsmark.
5 smarte gratisapplikasjoner til skiferien

Ski TrailMaps

Med nesten 1000 kart over alpinanlegg verden over, er denne gratis app’en et opplagt valg til skiferien. Kartene kan lagres på mobilens SD-kort og kan dermed brukes uten internettforbindelse. App’en gjør det også mulig å sjekke værvarselet og se hvilke løyper som er åpne. Velger du betalingsversjonen av app’en, får du tilgang til mer, som webkameraer og oppdaterte snøforhold. Kun til Android. Gratis.

AlpineReplay Ski & Snowboard

Dette er en app for de virkelige skientusiastene. Her kan du måle din prestasjon i alt fra fart, distanse, kalorier og mye mer. Med app’en kan du få overblikk over skituren direkte i løypa eller få overblikk over hele sesongen ved å logge inn på AlpineReplay.com. Her kan du sammenligne deg selv med dine venner og spille av dine skiløp i 3D! Både til Android og iPhone. Begge er gratis.

Ski Dice
App’en for deg som elsker å gjøre triks på ski – og gjerne vil lære enda flere! App’en er bygget opp som en terning: Rist den og se hvilket triks du skal prøve deg på. Her finnes triks for alle ferdighetsnivåer, så du bestemmer selv hvor stor utfordringen skal være. Både til Android og iPhone i både gratis og betalt versjon.

iSki
iSki gir deg de seneste nyhetene fra alpinanlegg på skiferiedestinasjoner som Frankrike, Italia, Sveits, Østerrike – og Norge! Den gir deg tilgang til detaljerte skikart, værvarsel, snøforhold og de seneste oppdateringer fra skiområdene som stengte løyper og fare for snøskred. App’en finnes i flere versjoner, for eksempel iSki Norway, iSki France og iSki Italy. Både til Android og iPhone. Begge er gratis.

Ski Slope Angle
Vil du vite vinkelen på skibakken? Med Ski Slope Angle installert på telefonen er det bare å stikke armen loddrett ut fra kroppen, og få sekunder etter har du vinkelen på bakken. Kun til Android. Gratis.

LEAVE A RESPONSE