travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

FÅ VIL TIL OL-LONDON

I følge en ny undersøkelse, utført av Respons Analyse på bestilling av SunHotels, er ni av ti nordmenn ikke interessert i å besøke London under OL. Undersøkelsen bekrefter den forestående turistkrisen i London i sommer.

– Disse tallene overrasker meg ikke, sier Kenneth Karlsson, AD i SunHotels. Jeg tror folk er skremt bort av de høye prisene i London i denne perioden. I følge vår bestillingsstatestikk er det Roma og Paris som for tiden er de mest populӕre destinasjonene i år.

Sommer-OL i London forventer å trekke besøkende fra hele verden. Men forbausende få bestillinger burde få landets reisenӕringsliv til å begynne å tvile. Den nye undersøkelsen antyder at det ikke kommer til å bli nordmenn som redder turismen i London i sommer.

Undersøkelsen viser at drøyt ni av ti personer overhodet ikke er interessert i å besøke det store idrettsarrangementet. Den samme undersøkelsen ble også gjort i Sverige, som viste lignende tall. At det er en lav interesse for OL er ikke overraskende for Kenneth Karlsson, AD i SunHotels.
– SunHotels statistikk bekrefter disse tallene. Årets bestillinger til London under OL er om lag 10 prosent over samme periode i fjor. Jeg tror en av grunnene til at OL ikke tiltrekker så mange mennesker er fordi folk er skremt bort av de høye prisene. Hotell kostnadene i London er femdoblet i løpet av OL perioden.

På spørsmål om folk har planer om å dra til London under OL 2012 i sommer svarte flertallet (90 prosent) at de ikke har slike planer. Av disse var det 68 prosent som ikke er interessert og 22 prosent som ikke har planer om å dra til OL fordi det er for dyrt. 5 prosent skal kanskje dra til London under OL og 4 prosent svarte vet ikke. Bare 1 prosent sa at det er svӕrt trolig at de skulle dra til OL, men at de ikke har bestilt ennå, og 0 prosent svarte at de allerede har bestilt.

Roma og Paris øker
Mens folk kvier seg for å dra til den ellers vanlige turistdestinasjon London, velger de i stedet å dra til Roma og Paris.
– I følge våre bestillingsstatestikker er det Roma og Paris som akkurat nå er de mest populӕre reisemålene i år. Roma har økt med 29 prosent siden i fjor og Paris med 10 prosent. Interesant blir det å se om London blir mer populӕrt igjen etter OL, sier Kenneth Karlsson.

LEAVE A RESPONSE