travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

FÅ FLYR

Norwegians trafikktall for mars vitner om lav etterspørsel som følge av pandemien og myndighetspålagte reiserestriksjoner

I mars fløy 71 399 kunder med Norwegian, 94 prosent færre enn samme måned i fjor. Sammenlignet med februar i år var det likevel en økning på ca. 10 000 passasjerer, noe som i hovedsak kan forklares med innenlands påsketrafikk i mars. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 97 prosent og passasjertrafikken (RPK) var ned 98 prosent. Fyllingsgraden lå på 42,7 prosent, en reduksjon på 29 prosentpoeng sammenlignet med mars i fjor.

– Ringvirkningene av pandemien med smittevernsanbefalinger og reiserestriksjoner er krevende og fortsetter å påvirke driften. Økt vaksinering og andre tiltak med mål om en gjenåpning av samfunnet gjør meg allikevel optimistisk med tanke på gradvis økt aktivitet og etterspørsel både i Norge og resten av Europa, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram. 

Norwegian hadde ni fly i drift i mars, hovedsakelig på norske innenriksruter. Totalt gjennomførte Norwegian 99,4 prosent av de planlagte flygningene i mars, og av disse var punktligheten på 93,7 prosent.

LEAVE A RESPONSE