travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

FØRST MED INTERNETT I RUTEFLY

Norwegian har som første flyselskap lansert internett om bord på europeiske flygninger. Administrasjons-, fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud erklærte nettet for offisielt åpnet fra 10 000 fots høyde tirsdag 8. februar.

– Norwegian er stolte av å være det første selskapet som tilbyr trådløst internett om bord på flygninger i Europa. Våre passasjerer har ønsket seg dette produktet lenge, og det er gledelig å nå kunne gi våre reisende mulighet til å jobbe, lese nettaviser, spille eller se nett-tv mens de flyr med oss. Dette er et produkt som ingen andre i Europa har og som gir oss et stort konkurransefortrinn, sier direktør for IT og forretningsutvikling, Hans-Petter Aanby, i Norwegian.

– Gratulerer til Norwegian. Jeg synes det er grunn til å være stolt av at dere er det første flyselskapet i Europa med en slik tjeneste. Dere bidrar til at norsk it-bransje er på verdenskartet, sa administrasjons-, fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud da hun åpnet nettet.

Alle nye fly får WiFi
Selve installeringen skjer i Stavanger og flyene får montert en antenne på flykroppen, som kommuniserer med en satellitt. Inne i flyene vil det være to separate nett, ett som er åpent for passasjerer og ett lukket som kun brukes av pilotene og besetningen for å gjøre arbeidet i lufta enklere og mer effektivt.

I løpet av sommeren vil 11 fly ha internett om bord og innen utgangen av året vil 21 være utstyrt med denne teknologien. Innen 2012 vil 40 fly ha bredbånd om bord.

Det er de aller nyeste Boeing 737-800-maskinene som vil bli utstyrt med denne teknologien. Norwegians 737-300-fly fases nå ut fortløpende og innen 2012 vil flåten bestå av 737-800-maskiner. Norwegian vil da ha en av Europas nyeste, mest kostnadseffektive og miljøvennlige flyflåte med en gjennomsnittsalder på 3 år.

Norwegian har valgt det amerikanske selskapet ROW 44 som leverandør av sitt WiFi-system. Selskapet leverer i dag den samme teknologien til amerikanske Southwest Airlines.

LEAVE A RESPONSE