travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

EUROBONUS I NORGE

Jobbreisende som flyr innenriks i Norge vil i løpet av kort tid få muligheten til å dra nytte av alle produktfordelene som EuroBonus-medlemmer i resten av verden allerede nyter godt av.

sas-upSAS vil nå innføre fordelsprogrammet EuroBonus på tjenestereiser med fly innenriks med SAS og Widerøe, slik at bedrifter med forretningsavtale kan gi denne muligheten til sine ansatte som flyr med selskapene.

– Vår juridiske vurdering viser at innhold i bedriftsavtaler ikke kan reguleres av forskriften som forbyr bonusopptjening innenriks i Norge, sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS. – Det er viktig for oss å kunne tilby hele vårt spekter av tilbud og fordeler, så vi er glad for at vi nå kan tilby jobbreisende de samme servicefordeler som andre EuroBonus-kunder som flyr over Norges grenser og i verden forøvrig, sier Roald.

Samtidig varsler SAS søksmål mot den norske stat for å få fastsatt at Forskrift om forbud mot bonusprogram i innenriks luftfart ikke lovlig kan opprettholdes for øvrige kunder. Grunnlaget for søksmålet er at staten ikke etterlever de EØS-rettslige forpliktelser ved å opprettholde forskriften som er enestående i verden. Og det i en konkurransesituasjon i luftfarten som er betydelig endret siden 2002.

ESA (EFTA surveillance authority) sendte også et skriv til Norge i juli 2012 (et såkalt «Letter of Formal Notice»), der de påpeker at Forskriften ikke er i tråd med EØS’ regelverk.

LEAVE A RESPONSE