travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ET SKI-ELDORADO I VEST

Skijump i Svandalen Rolf S.(1)Vinterstid er Sauda i Ryfylke en drøm for skiinteresserte. Du kan spenne på deg skia rett utafor husdøra eller besøke det største skisenteret på Sør-Vestlandet.

Det er flere overnattingstilbud i Sauda. Blant dem er firestjerners Kløver Hotel i Sauda sentrum som tilbyr kostnadsfri Wi-Fi, avgiftsfri parkering og rom med sittegruppe, kabel-TV og minibar.

Svandalen Skisenter er en 20-minutters kjøretur fra hotellet.

Sauda Skisenter, Svandalen
Alpinsenter tilrettelagt for alle målgrupper. Eige skilekområde med aktiviteter for alle og fem heiser som tar deg opp til 900 m.o.h., med lengste nedfart på 6 km. Kafeteria m/bar, skiutleie. Gode frikjøringsområde, snowboard park, big jump og løypeprofil med gradering fra grønn til svart.

Lyngmyr skianlegg -langrenn
Skianlegg med ulike traseer og kombinasjoner med alt frå lett kupert terreng til bratte motbakker og tøffe utforkjøringer. Lysløype i deler av anlegget og toalett. Oversiktlig og barnevennlig område i nedste del like ved parkeringsplass.

Nordstøldalen er et flott utgangspunkt for skiturer, kanskje aller mest for familiene. Dalføret er lunt og skjerma for vær og vind.

Åbødalen er et utgangspunkt både for korte og lange turer på vinteren som t.d. Nasjonalen (rundtur rundt Buernuten og Liasetnuten). Utgangspunkt for det årlige Fjellrennet.

Slettedalen er å rekne som giganten blant dalføra i Sauda. Langs Slettedalsvannet blir det laga doble langrennsspor, minimum 5 km i lett til middels krevende skiterreng.

Breiborg langs Fv. 520 Ryfylkevegen er ei perle av et høyfjellsterreng og har det meste. Variert terreng med lette småturer for alle og krevende turer for erfarne fjellvandrere. Her kan en nå topper som Reinaskarnuten og Skaulen.

Maldal er eit idyllisk og fint utgangspunkt for turar i dei vestlege delane av Skaulenområdet. Rundturen rundt Reinsnuten er ein klassikar som kan prøvast nesten heile vinteren.

LEAVE A RESPONSE