travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ET «MUST» PÅ REISE-LISTEN

Hvert år utpeker nyhetsgiganten New York Times noen destinasjoner som de anbefaler sine lesere å besøke. En liste som er med på å inspirere hundretusener. På årets liste er Laikipia-platået i det sentrale Kenya blant de 20 fremste reisemålene.

Segera photographed by David Crookes 2013Med Afrikas nest høyeste fjell Mount Kenya i øst og Rift Valleys berømte daler i vest ligger Laikipia-platået omkranset av et skiftende og vakkert landskap. Området er hjem for utrydningstruede neshorn, elefanter, leoparder og andre villdyr, noe som bare er én av grunnene til at Laikipia havner på 19. plass på New York Times’ liste.

Suksesshistorie
New York Times omtaler Laikipia-platået som en suksesshistorie og sikter med det til den vellykkede blandingen av offentlige og private organisasjoner og et nettverk av rancheiere som jobber for å beskytte og bevare økosystemet i området. For å bevare Laikipias dyreliv og gjøre livet bedre for menneskene som bor her, er Laikipia Wildlife Forum blitt stiftet. Takket være deres arbeid får de som bor på landsbygda mulighet til å bevare og forvalte viktige naturressurser.»Hemmeligheten bak Laikipias suksess på området naturvern er menneskene som lever og arbeider her og deres innstilling,» sier en talsmann for Laikipia Wildlife Forum.

Luksus og bærekraft hånd i hånd
En av disse menneskene er tidligere direktør for sportsgiganten Puma, Jochen Zeitz. Zeitz, som på begynnelsen av 2000-tallet grunnla en av verdens mest omfattende samlinger av afrikansk samtidskunst – The Zeitz Collection – driver i dag luksusferiestedet Segera Retreat i Laikipia. . Eiendommen, som er på 50 000 hektar, omfatter en økologisk, solenergidrevet gård, tre restauranter samt overnattingsmuligheter for opptil 20 personer. Samtidig er eiendommen arbeidsplass for innbyggerne i området. Gourmetmat dyrket på egen jord, et innbydende velværesenter og en botanisk hage med skulpturer fra eierens egen samling er bare noe av luksusen som Segera har å by på.

Laikipia-platået
Med et areal på rundt 10 000 km2 er Laikipia-platået omtrent på størrelse med Östergötland. Området er tynt befolket og består for det meste av privateide rancher. Platået er ellers dominert av gressmarker med akasietrær både i nord og sør, mens de østre delene består av tett oliven- og sedertreskog. Ville dyr streifer fritt omkring samtidig som det har vært mulig å bevare et tradisjonelt jordbruk og levesett.

LEAVE A RESPONSE