travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

ER DU KLAR FOR VINTERFERIEN?

De to neste ukene reiser mange på vinterferie. Her er noen gode råd til deg som skal ut og fly de kommende dagene, samt oppdaterte passasjerprognoser.

– I forbindelse med vinterferien opplever vi gjerne at de reisende har med seg mer bagasje og ski enn normalt, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

Ski er spesialbagasje
Skiutstyr må sendes som spesialbagasje, da de fleste flyselskapene tar seg ekstra betalt for skiutstyr. Andersen oppfordrer også passasjerene til å beregne tiden godt i vinterferien.

– Som ved alle reiser anbefaler vi alle å beregne litt ekstra tid til transporten til og fra Oslo Lufthavn. Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gåtid ut til gate, sier Andersen.

– Reisende til land utenfor Schengen-området må beregne ekstra tid for passkontroll og reiser du innenlands kan det hende du må beregne litt ekstra gåtid om flyet ditt blir satt opp fra gate 19. Vi oppfordrer alle til å møte som normalt, men ta hensyn til trafikken og din egen økte bagasjemengde når du skal reise.

Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, vær vennlig å påse at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Reiser du med barn?
Familieslusen i sikkerhetskontrollen er populær, og kan brukes av alle som reiser sammen med barn under 12 år. Barn som reiser alene kan også benytte seg av denne slusen. Du finner denne ved å se etter Felix & Fiona-flyet ved sikkerhetskontrollen.

– Det finnes et eget ammehjørne i innlandspiren for de som vil bruke det, og lekeflyene våre i terminalen er alltid populære, og vi håper våre tiltak mot barn og familier gjør reisen litt enklere, sier Andersen og legger til at familier på tur også kan benytte seg av de mange gode mattilbudene som er på serveringstedene.

Slapp av på flyplassen – bli en EarlyBird
Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner litt ekstra tid.

– Med flere passasjerer og ofte litt ekstra vinterferiebagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 – 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på vinterferien, forteller Westher Andersen.

Dersom du registrerer deg som EarlyBird, Oslo Lufthavns digitale reisefølge, vil du motta nyttig og relevant informasjon om din reise, samt gode tilbud på blant annet parkering, mat og drikke.

– Det er enkelt å registrere seg, og allerede nå kan du som EarlyBird få oppdatert informasjon om reisen og tilgang til svært gode tilbud på utvalgte produkter og tjenester på Oslo Lufthavn. Blant annet kan du få 36 prosent rabatt på parkering, og andre gode tilbud, sier Westher Andersen.

Slik blir vinterferieutfarten
Under er en oversikt over forventede trafikktall for Oslo Lufthavn i vinterferien, avgang og ankomst.

Torsdag 18. februar: 79 119 passasjerer
Fredag 19. februar: 80 305 passasjerer
Lørdag 20. februar: 42 670 passasjerer
Søndag 21. februar: 75 142 passasjerer
Mandag 22. februar: 68 794 passasjerer
Tirsdag 23. februar: 60 719 passasjerer
Onsdag 24. februar: 66 734 passasjerer
Torsdag 25. februar: 73 209 passasjerer
Fredag 26. februar: 76 321 passasjerer
Lørdag 27. februar: 44 052 passasjerer
Søndag 28. februar: 78 977 passasjerer
Mandag 29. februar: 76 118 passasjerer

LEAVE A RESPONSE