travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ENDELIG ÅPNES GRENSENE IGJEN

Nå kan fullvaksinerte og personer som har hatt corona reise karantenefritt over grensen igjen til våre gode naboer i øst. I Sverige skjer det mye spennende for tiden når det kommer til natur- og kulturopplevelser. Blant annet digitale kunstopplevelser med kjente kunstnere, tilrettelagte matopplevelser utendørs og et splitter nytt museum på vestkysten.

Her er noen av nyhetene hos söta bror;

Värmland Camper tilbyr i sommer eventyrlystne turister muligheten til å leie en superkul campingvogn for å utforske fine plasser i grenseregionen. Vognen er utstyrt med alt som trengs for et bekvemt campingliv, med fullutrustet utekjøkken, håndklær, hygieneartikler, toalett, sengetøy, senger, hengekøyer, soldusj og drikkevann. Alt er med andre ord lagt til rette for deg, slik at campingferien blir så komfortabel som overhodet mulig. Värmland Camper har også utviklet en egen guide til bortgjemte plasser og fine stoppesteder i regionen, som du finner på nettsidene deres. Vognen kan huse totalt fem personer og er også utrustet med et taktelt og et fortelt.

Kunst- og kulturinteresserte rundt om i verden får en unik mulighet til å delta på en digitalt guidet tur på Carl Larsson-gården. Det kjente svenske kunstnerparet, Carl og Karin Larssons hjem i Dalarna kan utforskes via en app, hvor du får et innblikk i kunstnernes liv og virke. I appen kan du gå på guidede turer i familien Larssons fantastiske kunstnerhjem. Hvert rom kan utforsket med 360 graders foto, som gir besøkende en følelse av å stå midt i rommet. Du kan beundre Carls kunstverk og Karins vakre tekstiler, i tillegg til å vri og vende på objekter og studere rommene som ofte figurerte som motiver i Carls bilder i detalj. 

I mai i år åpnet Sigfrid Ericson museet på Vargaslättan i Halland. Et museum til minne om den kjente arkitekten som har satt sitt arkitektoniske preg på store deler av vestkysten. Sigfrid var i sin tid hovedarkitekten under Jubileumsutstillingen i Gøteborg og har blant annet tegnet Gøteborg kunstmuseum. I Simlångsdalen, hvor det nye museet er lokalisert, skapte Sigfrid og kona, Ruth en magisk plass med et imponerende parkanlegg, der kunstverk, natur og skjønnhet går hånd i hånd. Den myteomspunnende skogshagen på Vargasslätten er arkitektegnet av Sigfrid og ble påbegynt allerede i 1917. Sigfrid tok med seg vekster fra sine reiser rundt om i verden og plantet disse i parken. Vargaslätten består av tre ulike deler: en skogshage, ett museum og en planteskole. Et perfekt utfluktsmål på solfylte sommerdager.

LEAVE A RESPONSE