travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

EN REISE VERD

marseilleI alt 686 millioner euro er blitt investert i Marseille og området rundt for å gjøre byen vakrere, bygge mye nytt og for å restaurere. Marseilles innbyggere kan glede seg over mange tiltak, byen nå kan by på. Blant annet en nyopprettet plass ved Vieux Port og det nye storslåtte museum for middelhavslandene MUCEM, som åpnet 7. juni og museet Regards de Provence for bare å nevne noen få eksempler. I dag har Marseille 7.000 hotellsenger og er klar for å motta de mange turister, som måtte komme forbi.

Er det ditt første besøk i Marseille, anbefaler jeg en tur rundt med bussen «Marseille – le Grand Tour». Turen i hele sin lengde varer 1 time – men du kan gå av og på, som du ønsker det – med 13 stopp rundt om i byen.En båttur ut til Château d’If, eller en tur langs Les calanques. Liker du best aktiv ferie, er det også mulig å dykke ved Marseille, eller hva med en runde golf i selve byen? Du finner mange gode forslag på turistkontorets hjemmeside.

Det er mange muligheter for å spise tradisjonnelle provencalske retter i Marseille og området rundt, og caféer og brasserier skorter det heller ikke på. Vil du prøve den virkelige Bouillabaisse (fiskesuppen fra området), foreslår jeg å gå til Miramar eller Chez FonFon. De er begge med i den gruppe av kokker som gjør alt for å bevare den tradisjonelle oppskriften på Bouillabaisse.  Jeg glemmer aldri en gang jeg var i Marseille og spiste en fantastisk middag på Restaurant Les Arcenaulx , som bare ligger noen minutter fra New Hotel of Marseille.

En annen lekker lunchrestauranter Le cafe des epices( jeg liker lekre designede restauranter og til og med ute!!!!,) under store krukker med oliventrær ved plassen nedenfor «hotellet mitt». Og om du er fotballentusiast, så bør du unne deg en kopp kaffe på Café OM, 25 quai des belges. Spesialiteter: pastis, petanque-kuler, Marseille-såpe, Santon (de små julekrybbefigurene), olivenolje, honning, krydderier. I Marseille finnes mange klassifiserte hoteller til en fornuftig pris.

Bo på New Hotel of Marseille som er innredet i det gamle Institut Pasteur. Et 4 stjerners  kulturbevisst hotel, som i forlengelse av resepsjonen har innredet et atelier, hvor kunstnere på skift utfolder seg. Kun 10 minutters gange fra den gamle havnen og sentrum.

Mama Shelter – butikhotel som oser av Phillippe Stark. I restauranten er det enkelte små bord – ellers er konseptet nettopp at man sitter ved langbord og derved kommer i snakk med andre gjester.

Marseille Intercontinental åpnet den 26. april i år.  Hotellet er innredet i byens gamle sykehus fra det 18. århundre. Høytbeliggende med en storslått utsikt over Vieux Port og over til Notre Dame de la Garde på den anden siden av havnen.

LEAVE A RESPONSE