travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

EN PERLE LANGS VEIEN

skaslienSkaslien Gjestgiveri ligger på Kirkenær mellom Kongsvinger og Elverum, og er spesielt kjent for sin gode mat. Gjennom årene er hotellet tildelt flere utmerkelser, regionvinner av Ganefart for Hedmark og Oppland i 2006 og vinner av Reiselivsprisen 2010 for Hedmark fylke. Hotellet er tildelt 3 stjerner av Norsk Hotellklassifisering.

Det hele startet med at Kirsten Skaslien kjøpte et lite småbruk som tidligere lå under Herregården Grøset i Grue. Her begynte hun i det små med litt utleie av rom og servering av mat til handelsreisende og andre besøkende på Kirkenær.

I 1952 kom hennes sønn Ollvar hjem fra hvalfangst, giftet seg med sin Åse og begge to kom etter hvert med i drift og utbygging av Gjestgiveriet.

På den tiden var det også husdyr å ta hånd om, bryggerhus ute på gårdsplassen til all klesvask, stabbur og fjøs med kuer og griser. Siden den gang har det skjedd mange utbygginger av både rom, kjøkken, selskap- og kurslokaler.

I 1983 kom tredje generasjon hjem for å overta driften, Ottar og Morten Skaslien. Driften ble lagt om noe, de var begge utdannet kokker – og innså fort at her måtte vi bli flere fagfolk. Maten ble satt i fokus, driften ble rettet mot lokalbefolkningen og bedriftene i nærmiljøet.

Gjestgiveriet har totalt 40 rom med tilsammen 75 senger,herav 24 gjesterom av god hotellstandard, alle med bad, TV og trådløst nettverk. Alle rom og fellesarealer har gratis internett tilgang

Konferanselokalene er meget fleksible, med dagslys og med god akustikk.
 Alle med standard AV-utstyr. Møteromskapasitet er fra 2-120 personer
. Også i kurs-sammenheng er Skaslien opptatt av «den gode matopplevelsen» – og serverer alltid god, hjemmelaget mat til alle måltider.

Den største konferansesalen  kan romme opptil 200 personer i «kinooppsett» og 120 i «klasseromsoppsett». Den kan igjen deles i to separate kursrom, fordelt på henholdsvis 70/30 personer i «klasserom» oppsett. 
 Møterommene er ustyrt med prosjektor og flippover.

LEAVE A RESPONSE