travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

EN BRANNFELLE I GØTEBORG

Hotel Pigalle er en nyskapning i Gøteborg som følger den nye trenden, et slags design-hotell som er inspirert av det gamle Parisiske bordellmiljøet. Hotellet er innredet i en gammel staselig bygning midt i Gøteborg med et virvar av ganger i tre etasjer. Hotellet tar seg godt betalt og beskriver seg selv som et høystandard hotell, men er ikke klassifisert og tildelt stjerner av det svenske hotellforbundet Visita.

Nylig hadde jeg en overnatting her, i et «Classic Double Room», bestilt av en samarbeidspartner i Gøteborg. Riktignok var det en dobbeltseng der, men selve rommet var lite. For å få plass til en godstol med benpute var denne plassert slik at den vendte bort fra flatskjermen som hang bak stolen. Det manglet skrivebord og minibar. Også badet var lite, men hadde de påkrevde toalettartikler for et 4-stjerners hotell.

Resepsjonen er en del av hotellets bar og hadde en begrenset betjening. Hotellets restaurant i toppetasjen var stengt da jeg ankom kl. 22.00 om kvelden. Førsteinntrykket var altså ikke det beste.

Klokken 04.30 våkner jeg i den behagelige dobbeltsengen. Svakt høres noen lyder og bevegelse i gangene. Jeg titter ut av vinduet og ser et stort oppbud av brannbiler, ambulanser og politi. Så merker jeg en svak røyklukt. Rolig tar jeg på meg yttertøyet og beveger meg ut i gangen. Røyklukten blir sterkere, særlig da jeg beveger meg inn i ganglabyrinten som fører mot resepsjonen. Tenker at dette neppe er en farbar vei og finner en nødutgang som allerede er åpnet. Den fører ned 3 etasjer hvor jeg kommer ut på bakkeplan og blir møtt av brannmenn som har rullet ut brannslanger. De er tause, men på spørsmål får jeg beskjed om ikke å gå inn i hotellet igjen. Jeg beveger meg rundt til forsiden av hotellet og blir møtt av andre hotellgjester på vei ut. En i tynt nattøy og barbeint. Vi blir stående der. Etter en halvtime kommer en brannmann og forteller at det var oppstått en brann i en papirpresse i et tilliggende lokale og at den nå er slukket. Vi må vente ytterligere en halvtime for at røyken skal luftes ut av hotellet.

I resepsjonen står en person. Jeg melder fra at jeg ikke hørte noen brannalarm på rommet. Det beklager han og mumler noe om at nattvakten var blitt røykforgiftet og kjørt til sykehus. Flere andre gjester fremsetter samme klage og får noen unnvikende svar om hvorfor brannalarmen ikke var aktivert.

I mitt stille tenker jeg at disse moderne designhotellene som drives med begrenset bemanning og som er for «trendy» til å la seg klassifisere og kontrolleres, egentlig burde stenges. I dette tilfellet kunne det gått riktig galt.

LEAVE A RESPONSE