travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

EKSPANSJONSSTYRT VEKST

Norwegian fikk en uvanlig høy passasjervekst i april, takket være åpningen av  to nye baser i England og Spania, og oppstart av en rekke nye ruter. Over 1,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian denne måneden. Det er 364 986 flere enn samme periode i fjor, en økning på 27 prosent. Passasjerene reiser i snitt lenger enn i fjor, hvilket økte trafikken med hele 36 prosent. Kapasiteten ble økt med 40 prosent.

rulleI april fløy 1 710 279 passasjerer med Norwegian, en økning på hele 27 prosent sammenlignet med april i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 40 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 36 prosent. Fyllingsgraden var 73,6 prosent, 2,2 prosentpoeng lavere enn i fjor.

Trafikktallene for april er påvirket av når påsken kom i år, samt at Norwegian åpnet en rekke nye ruter og satte inn uvanlig mye ny kapasitet i markedet denne måneden. Flytilbudet i Finland og Danmark ble nesten fordoblet, sammenlignet med april i fjor. Også i Norge og Sverige ble produksjonen økt betydelig. Norwegian flyr nå blant annet 10nye ruter ut fra London Gatwick, hvorav flere ikke er innom Norden i det hele tatt. I april hadde Norwegian 10 flere operative fly enn en måned tidligere.

– Det er svært gledelig å se at rutene vi nettopp har åpnet i helt nye markeder er blitt så godt mottatt. Trafikkutviklingen denne måneden er som forventet, og helt i tråd med vår strategi om å etablere oss i nye markeder for å møte den sterke konkurransen i europeisk luftfart. I en oppstartfase er det ventet at vi vil se sterk produksjonsøkning, kraftig passasjervekst og noe lavere priser på de nyeste oppstartrutene. For oss er det viktig at kundene prøver oss og blir kjent med oss. Da kommer de tilbake og utgjør et trofast kundegrunnlag fremover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt opererte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 89,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

LEAVE A RESPONSE