travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

EKSOTISK I VINTERFERIEN?

Vinterferien behøver ikke alltid bety ski, snø og kulde. Gjør noe nytt for barna i vinterferien! Drøm dere bort i eksotiske omgivelser. Bli kjent med Thor Heyerdahl og lær om hans ekspedisjoner over verdenshavene, se filmer og delta på konkurranser.


Thor Heyerdahl vant verdensberømmelse da han i 1947 krysset Stillehavet med Kon-Tiki. Siden fulgte spektakulære ekspedisjoner med sivbåtene Ra og Tigris. Gjennom sine forhistoriske seilaser viste han at det tidlige mennesket mestret seilet før det fant opp sadelen og hjulet.
Sitt ry som vitenskapsmann befestet han gjennom arkeologiske utgravninger på den mystiske og sagnomsuste Påskeøya. Nysgjerrighet var Thor Heyerdahls drivkraft.

Spennende opplevelser, aktiviteter og konkurranser
Siden det i år er 60 år siden ”Kon-Tiki ekspedisjonen” fikk Oscar for beste dokumentar, er det naturlig for museet å fokusere på film i vinter. Det vises filmer hver dag i vinterferien, deriblant ”Med lupen på Thor Heyerdahl”, ”Over tidens hav” og ikke minst ”Kon-Tiki ekspedisjonen”.
Det blir også holdt foredrag mandag – fredag.

Vinn ditt eget postkort!
Barn får utfordret kreativiteten ved å bli med på Kon-Tiki tegnekonkurransen, der vinneren får sin tegning trykket på 200 postkort til fri bruk + eget diplom. Museet har også rebus hele vinteren, med flotte premier.
Møt Hvalhaien Tom, museet maskot, som dukker opp daglig!

LEAVE A RESPONSE