travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

DRA PÅ LOPPHAVET

– Flyet går kl. 11.00 fra Gardermoen, og du er hjemme kl. 18.00 dagen etter. Garantert! var meldingen fra Cecilie Kopperud i Hurtigruten. Jeg er invitert på salgsseminar for Hurtigruten og skal få være med MS Finnmarken fra Bodø til Tromsø. Det er høst og den store badeseongen er forlengst over. At Cecilie i tillegg til verdens vakreste sjøreise lokker med bading og boblebad på akterdekket tar jeg med en klype salt.

På flyet møter jeg Kåre som skal være foredragsholder på seminaret. Han bidrar sterkt til at den ellers timelange flyreisen bare tar noen minutter denne gang. Etter ankomst i Bodø blir vi busset rett ned til kaien hvor Hurtigrutens stolthet ligger og venter som en vakker hvit brud under en grå og regntung nordlandshimmel. Bak oss brøler et F16-fly som har tatt av fra flystripen midt i byen i følge med noen besøkende russiske mig-jagere. Vi er langt hjemmefra nå!

MØTE MED LOFOTEN
Damen er presis og forlater Bodø nøyaktig klokken 15,00 med full steam ut Vestfjorden for sitt første stevnemøte – Svolvær i Lofoten. Samtidig starter vårt faglige opplegg med kurs i salgstrening. Etter flere timer med nyttige tips og inspirerende eksempler på vellykkede salgsfremstøt er det tid for middag i skipets flotte restaurant. Etter tre utmerkede retter samles deltagerne til kaffe avec i baren. Nå starter planlegging av kveldens høydepunkt: Vi skal samles på akterdekket kl. 20.00. Det er mørkt ute, det regner, og temperaturmåleren mener syv grader får være nok.

Jeg ankommer akterdekket barbent i badebukse og badekåpe. Dampen står opp av de to boblebadene, og svømmebassendet er badet i lys. Jeg glemmer fort at jeg er nord for polarsirkelen en sen høstkveld, stuper bokstavelig talt ut i det og blir møtt av 23 behagelige våte grader. Over skipsrekken skimter jeg Lofotveggen i blafrende lys.

VI SPISSER OPPLEVELSEN
– Dette er da bare fantastisk ! utbryter Kari, en av de andre deltagerne. Vi krabber opp av bassenget og senker våre legemer i et av de skjermede boblebadene. Her er det godt og varmt, etter hvert også trangt om plassen. Etter en stund foreslår Kåre at vi skal spisse opplevelsen ved å bestille et glass øl, og noen få strakser senere kan vi utbringe en skål i vårt lille boblehav. Vi flytter glassene og oss selv noen trapper opp og ender i skipets badstu hvor vi raskt får varmen tilbake etter vår korte løpetur til skipets velværeavdeling. Gjennom vinduet i badstuen ser vi at Stamsund kommer oss i møte. Det er sent på kveld, Fra husklyngen blafrer de umiskjennelige blå lysene fra kveldens reality-programmer, og kun et enslig menneske har tatt oppstilling på kaien.

ET DRAMA SOM GJØR NOE MED OSS
Finnmarken legger igjen fra kai, og ved midnatt spres ryktet. Vi skal inn i Trollfjorden. Jeg går ut på dekk og rusler mot skipets forstavn. Allerede ved munningen skjer underet: Stupbratte klipper rammer inn båten og gjør menneskene små. Kapteinen tenner lyskasterne og lar dem sveipe langs fjellveggen. Stille flyter Finnmarken med få meters klaring til fjellveggene på begge. Den trolske stemningen og overveldende naturopplevelsen gjør noe med alle oss som følger dramaet på kloss hold.

Kl.07.00 dagen etter ankommer Finnmarken Harstad. Det blir en times opphold, og jeg benytter anledningen til en tur rundt i byen. Harstad er en sjarmerende liten by som ligger østvendt mot havet, skjermet av åsrygger mot vest. Mørket er i ferd med å slippe taket, og jeg møter en og annen morgenfugl på min runde. En flott start på dagen før jeg vender tilbake til båten for å innta en bedre frokost.

STRESSKURS I ROLIGE OMGIVELSER
Mens Finnmarken beveger seg rolig og uanstrengt nordover, inviteres kursdeltagerne til kurs om stressmestring og avslapningsteknikker. I det båten legger til ved Finnsnes, legger vi inn en liten pause. Noen benytter den til å gå i land og kikke, mens andre blir sittende ombord og nyter en god kopp kaffe. Snart er pausen er over. Vi returnerer til møterommet for mer faglig påfyll, mens Finnmarken fortsetter ferden videre mot Tromsø.

Alt har en ende, og vårt kurs tar slutt i Nordens Paris. Klokken er 1400. Det gjenstår bare å takke for en fantastisk opplevelse. Jeg går i land og finner en taxi som tar meg til flyplassen. Jeg har avgang til Oslo kl. 16.00 og lander på Gardermoen kl. 18,00 – som lovet. Her venter flytoget og 20 minutter senere er jeg tilbake i Oslo og kan spise middag med familien kl. 19.00. Det føles uvirkelig. Jeg har bare vært borte en kort tid, på en så lang reise og med så mange og gode opplevelser !

 

LEAVE A RESPONSE