travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

DOBLING TIL KIEL

Antall passasjerer til Kiel er doblet etter at de to gamle ferjene ble byttet ut med Color Fantasy og Color Magic. Nordmenn vil ha luksus når de skal på tur, mener Color Line.
– Årsaken til at så mange flere reiser på cruise til Kiel nå er nok at standarden på båtene er blitt så høy. Reisen har blitt en opplevelse i seg selv. I tillegg har de nye båtene større kapasitet enn de gamle, sier markedssjef Anne Skinnemoen i Color Line Cruises.

Før 2004 reiste rundt 300 000 nordmenn årlig med de to Kiel-ferjene Kronprins Harald og Prinsesse Ragnhild. Etter at Color Fantasy og Color Magic kom i 2004 og 2007, reiser nå nærmere 600 000 nordmenn på cruise til den tyske byen hvert år.

Vil ha luksus

– Vi har fått mange flere suiter. Mens vi på 1960-tallet hadde fire suiter, har Color Magic nå 54 suiter og 127 4-stjernes lugarer.

Og stadig flere velger å oppgradere fra 3-stjernes til 4- eller 5-stjernes lugar.

– I fjor oppgraderte 30 prosent av passasjerene til en finere lugar, og det er vesentlig flere enn året før. Så det er tydelig at folk er villige til å betale litt ekstra for mer luksus.

I tillegg til større rom og større bad får gjestene frokost i egen restaurant og fri minibar.

– Det gir en ekstra luksusfølelse når dette er inkludert. I tillegg er det flere som bestiller champagne og sjokolade på rommet, forteller Skinnemoen.

Fulle skip

Hotellsjef Kjell Ask på Color Magic har hatt fullt belegg i hele sommer, med mange barnefamilier.

– Vi har mye på båten som er populært for de minste, blant annet badeland, spillerom, barnedisco og egne barneshow. Captain Kid og tre klovner er også om bord i skolens ferier, sier han.

7 år gamle Håkon og 9 år gamle Eirik Ophus fra Oslo var i sommer på todagers-cruise med foreldre og besteforeldre.

– Vi synes det er fint å ta en liten ferie på denne båten siden bestefar sitter i rullestol. Her får vi vært sammen, og bestefar kommer seg fram overalt, sier Erik Ophus.

Utover høsten venter Color Line et mer voksent publikum. I tillegg til 4- og 5-stjernes lugarer har skipene fire rederlugarer hver. De er på 35 kvadratmeter og ligger helt foran i båten, med samme utsikt som kapteinen.

– I sommer hadde vi blant annet en kompisgjeng som spleiset på en rederlugar, sier hotellsjefen.

Cruiseskipene har også treningssenter og spa, åtte restauranter og fire barer, daglige kveldsshow, casino, nattklubb, gratis dansekurs og golfsimulator.

LEAVE A RESPONSE