travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

DIREKTE SHANGHAI

Shanghai er et av verdens sterkeste vekstsentre. Nå tilbyr SAS en direkterute fra Københavns Lufthavn fem ganger i uken. Over halvparten av passasjerene vil være forretningsreisende fra Skandinavia eller Nord-Europa.

Kina er et meget viktig og voksende marked for SAS’ kunder. SAS flyr allerede til Bejing, og et økende antall skandinaviske og internasjonale virksomheter har etterspurt en forbindelse mellom Skandinavia og metropolen Shanghai. Ruten åpner 1. mars.

— SAS vil satse på de markedene som er mest etterspurt av de skandinaviske reisende og reisende til Skandinavia, og der er Kina – og nå Shanghai – helt sentralt. SAS er de eneste og første som flyr direkte København – Shanghai, og vi ser på bookingtallene allerede nå at ruten er populær, sier Per Møller Jensen, vice president for brand, marketing og Eurobonus i SAS.

Skandinavisk næringsliv har lenge etterspurt en forbindelse til Shanghai, og SAS ser fram til å imøtekomme disse ønskene med direkteruten fra København. Men Shanghai er også et yndet reisemål for fritidsreisende fra Skandinavia og Kina:

— Blant nordmenn, dansker og svensker øker Shanghais popularitet som feriemål. Samtidig får også flere og flere kinesere øynene opp for Norden. Her ser vi store muligheter innenfor de neste årene, sier Per Møller Jensen.

Av de ca 120.000 årlige passasjerer SAS forventer på ruten, vil 75 prosent komme fra Skandinavia og Nord-Europa. De resterende 25 prosent vil komme fra Shanghai og den østasiatiske region.

  • SAS er det eneste flyselskap som flyr direkte København – Shanghai og forventer ca 120.000 årlige passasjerer på ruten.
  • Ruten skal opereres med en Airbus 340-300. Dette er det største flyet i SAS flåte med 245 seter fordelt på 3 serviceklasser; Business, Economy Extra og Economy.
  • SK 997 har avgang fra København til Shanghai tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag klokken 17.40 med ankomst i Shanghai neste morgen. Avganger fra Shanghai med SK 998 er satt til 14.15 mandag, onsdag, fredag, lørdag og søndag med ankomst 18.35 i København samme dag. Disse avgangstidene gir de beste muligheter for transfer fra øvrige destinasjoner i Skandinavia og Nord-Europa.

LEAVE A RESPONSE