travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

DET NORSKE MÅLTID PÅ`N IGJEN

Programserien har premiere 25. november kl. 22.45 på TV2. og Arne Hjeltnes og Heine Totland reiser landet rundt for å smake på den beste maten og treffe de beste matlagene i de neste fem ukene. Først ut er region VESTPÅ.

Det Norske Måltid arrangers for femte år på rad. I løpet av de neste fem ukene skal det norske folk bli tatt med på en matreise uten sidestykke. Seerne blir presentert de beste råvarene og de ivrigste matentusiastene.

– Vi vil få fram alle de flotte råvarene og matproduktene som faktisk finnes i dette lange, rare landet vårt, sier Harald Osa i Stiftelsen Norsk Matkultur, som er prosjektleder. – Det er blitt en utrolig bredde i smakfulle og nyskapende produkter.

Det Norske Måltid er en nasjonal konkurranse som går ut på å finne frem til gode norske råvarer og matprodukter i hele Norge. Konkurransen blir organisert med en deling av landet i regionene NORDPÅ, MIDTI, VESTPÅ, SØRPÅ og ØSTPÅ. Gjennom regionale nominasjoner skal fem fagjuryer velge ut smakene som representerer hver del av landet. I hver region dannes det er matlag som skal konkurrere om tittelen Årets Matlag 2012.

Lørdag 6. januar møtes de fem regionslagene Vestpå, Østpå, Sørpå, Midt i og Nordpå til en TV-sendt finale fra det nye Konserthuset i Stavanger der landets beste mat og det beste matlaget skal kåres. I fjor var det matlaget Vestpå som vant konkurransen om å lage Norges beste måltid, men i år er det nye råvarer og nye deltakere som deltar i konkurransen. Hvem som vinner gjenstår å se den 6. Januar.

Det var Næringsforeningen i Stavanger- regionen som i 2008 tok initiativet til prosjektet Det Norske Måltid. Målet var å synliggjøre lokale og regionale råvarer, og derigjennom styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. Stiftelsen Norsk Matklutur, med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som også er TV- serie for andre året. Formålet med TV-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat og mat til hele Norges befolkning.

LEAVE A RESPONSE