travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

DER DESIGN OG HISTORIE MØTES

Et besøk i Obidos-området i Portugal er et møte med historie og moderne design og arkitektur. Portugal er et lite land, full av vakre borger, slott og landsbyer. Resortene i Obidos kombinerer respekt for natur og historie, og Jade Jagger og Philippe Starck har vært involvert i arbeidet.

[cleeng_content id=»861739738″ description=»For å lese mer, må du betale en liten leseravgift.» price=»0.99″]Obidos ligger 40 minutters kjøring fra Lisboa og området vokser i popularitet for turister og boligkjøpere. Vakker natur, levende historie, fritidsaktiviteter og en ny skatteavtale mellom Norge og Portugal fra kommende årsskifte, gjør dette til et attraktivt område for nordmenn som vil kjøpe bolig i utlandet.

Design i verdensklasse
Resortene Quintas de Óbidos, Royal Óbidos og Praia D’El Rey er bygget med respekt for naturen og historien. Resortene har hver sin stil og selger hus og leiligheter i ulike prisklasser. Flere kjente designere og arkitekter har vært med om utformingen av resortene. Jade Jagger og Phillippe Stark står for interiørdesign på Royal Obidos, og Seve Ballesteros, kjent designer av golfbaner, har utformet golfbanen på resorten. Som et alternativ til golf kan området snart tilby de beste ridemulighetene i Portugal. Quintas de Óbidos Equestrian Centre har Jessica Kürten, tidligere verdensmester i sprangridning, som konsulent og ambassadør. Hun har vært med på å skape et ridesenter som vil tiltrekke seg hesteelskere fra hele verden.

Kultur og historie 
Flere av Portugals historiske skatter ligger langs strekningen mellom Lisboa og Obidos-lagunen. I Lisboa er Jeronimos klosteret og Belem-tårnet verdt et besøk. Ikke så langt unna ligger Sintra, det vakreste av de historiske stedene i Portugal. Sintra står på Unesco’s verdensarvliste. Litt lenger nord ligger Alcobaça-klosteret. Dette er Portugals største kirke, kjent for gravkammeret til Kong Pedro og hans elskerinne Inês. Like ved ligger Tempelriddernes historiske tilholdssted og Kristus-klosteret, Tomar. I de samme omgivelsene ligger den hellige byen Fátima, et berømt pilgrimsted. Videre nordover ligger det gamle slottet i byen Óbidos, som ble gitt som bryllupsgave fra Kong Dinis til hans dronning Isabel i det 13. århundret. I nærheten av Óbidos ligger hovedstaden i regionen, Caldas da Rainhas. Navnet betyr ”Dronningens spa”. Denne byen ble grunnlagt av dronning Leonor, som fant legende kilder her, og slik startet hun en av verdens eldste spa.[/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE