travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

DELINGSØKONOMI PÅ JOBBREISEN

I Dagens Næringsliv kunne vi lese at NRK-ansatte ikke får godtgjort reiser dersom de benytter seg av Uber og Airbnb. Det er to årsaker til dette; NRK er underlagt regler for offentlige anskaffelser og har rammeavtaler på bruk av taxi og hoteller. I tillegg dreier det seg om et sikkerhetsaspekt. Når man bor på et avtalehotell vet man til enhver tid hvor de ansatte befinner seg, i tillegg til at man vet mer om rømningsveier ved brann etc.

Krever ryddig håndtering
NRK er nok ikke alene om å tenke slik. Å få delingsøkonomien inn som del av jobbreisen vil ta tid, da det fortsatt er uklart hvordan man skal håndtere dette på en ryddig måte. Som bedrift og virksomhet har man et særskilt ansvar for å gjøre ting på den riktige måten, både av hensyn til lover og reguleringer i arbeidslivsforhold, og ikke minst, de ansattes sikkerhet .

Inn i varmen hos NHO
Mens Uber er blitt tatt inn i varmen av NHO-organisasjonen Abelia, har blant annet LO, Taxiforbundet og reiselivsaktører krevd tiltak som fører til at tjenestene blir sterkere regulert i Norge. Det har ført til at finansminister Siv Jensen i starten av mars satte ned et utvalg som i løpet av det neste året skal se på flere aspekter ved delingsøkonomien.

Hertz BilPool
Tradisjonelle aktører som blant annet leiebilfirmaer har skjønt at de ikke kan sitte på gjerdet uten å ta del i denne utviklingen. Først ut er Hertz som nå lanserer BilPool; faste kunder kan leie bil i noen timer. Du går rett ut til bilen og låse den opp med BilPool-appen. Og dette er nok bare begynnelsen. Både hoteller og andre aktører er nødt til å være med på utviklingen, da det er dette markedet og fremtidens reisende ønsker.

Reisebyrået Berg-Hansen følger denne utviklingen tett, og vil heie på de gode ideene og tjenestene som gjør reisehverdagen enda enklere!

LEAVE A RESPONSE