travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

DE BESTE HALLOWEEN-HOTELLENE

Den skumleste datoen i kalenderen nærmer seg med stormskritt, og skulle du ønske litt ekstra spenning i forbindelse med dagen, bør du se på følgende oversikt.  

– Knirkende vegger, kalde briser, bankende lyder eller redselsfulle skrik fra andre gjester. Normalt ville vi vært på telefonen til resepsjonen på sekundet for å klage, men den 31. oktober blir dette plutselig et salgstriks. Over hele verden finnes det forskjellige urovekkende legender som har befestet seg i historien hos enkelte hotell, også i Norge. Her er hotellene du bør dra til for en ekstra spesiell Halloween…

1. Dunsley Hall Country House (Whitby, England)

Dunsley Hall Country House Hotell i Whitby ligger i fylket North Yorkshire i England. Byen er en typisk engelsk kystby med historiske bygninger, museer og klosterruiner. Byens havn er strategisk plassert i forhold til Europa og spesielt Skandinavia. I Whitby er også mange av scenene i serien «Med hjartet på rette staden» spilt inn, men byen er kanskje mest kjent for at mye av handlingen i Bram Stokers roman om Dracula tar plass her. Stoker bodde i Whitby i 1890 og valgte deretter byen som modell for romanen. Ryktene sier at Stoker fikk ideen til sitt Dracula-mesterverk på biblioteket i Whitby. Byen har tilogmed reist et museum til ære for Dracula. Alle rommene på hotellet er elegant innredet med store senger, mektige lysekroner og byr på en panoramautsikt over den engelske landsbygda. Hotellet byr også på en romslig hage hvor du kan roe ned og slappe av etter Halloween-skremselen. 

2. Dr. Holms Hotell (Geilo, Norge)

 På Geilo kan du bo sammen med «Den grå damen», om du tør. Historien stammer fra 1926, da et nygift par var på bryllupsreise på Dr. Holms. Ryktene påstår at mannen skal ha forsvunnet da de var på dansegulvet. Da kvinnen gikk for å lete etter ektemannen, fersket hun ham i sin egen seng sammen med en annen kvinne. Deretter forvant hun uten å legge igjen noen spor. Tre dager senere ble hun funnet på hotell-loftet, hvor hun hadde hengt seg. I dag kan gjenferdet, kjent som «Den grå damen», oppleves på rom 320 – rett ved loftet – eller i korridorene. Hun har tidligere blitt observert gående rundt sørgende i festklær eller ved at hun har flyttet på ting. Hotellet har i tillegg til spøkelseshistorier både treningsstudio, sauna og spa. Her kan gjestene velge mellom 122 forskjellige rom, og lobbyen byr på en åpen peis hvor besøkende kan roe nervene.

3. Hotell Casa Wagner (Sighisoara, Romania)

Hotellet Casa Wagner ligger i sentrum av den historiske byen Sighisoara, i hjertet av Transylvania i Romania. Her er du omgitt av den 400 år gamle borgen som er oppført som UNESCO-verdensarv. I Sighisoara kan gjestene bo på fødeplassen til Vlad III Dracula, som inspirerte og ga navn til den berømte vampyrskikkelsen i Bram Stokers roman. Hotell Casa Wagner har både dobbeltrom og enkeltrom, samt fem suiter. Alle rom er innredet med mørke, antikke tremøbler og store matter som gir rommene en rustikk stemning.

 

4. Hotell Domus Selecta de Buen Amor (Topas, Spania)

Hotell Domus Selecta de Buen Amor i regionen Salamanca i Spania er et slottshotell fra det ellevte århundre. I følge et utvalg av historier skal det ha skjedd flere uforklarlige ting på flere av rommene. For eksempel har det blitt rapportert om mystiske rop om natten og vandrende vandøde. Den gamle sandsteins-festningen har 44 gjesterom, private oppholdsrom og konferanserom. Rommene er moderne, og er innredet i farger fra Middelhavet. Noen av rommene ligger i små tårn i det gamle slottet. Bygningens gamle fangehull har blitt omgjort til en restaurant som serverer lokale spesialiteter, moderne middelhavsmat og et fint utvalg av spanske viner.

 

5. Hotell The Langham (London, England)

Siden 1865 har mange kjente gjester overnattet på The Langham London, fra kongelige til kjendiser eller embetsmenn. Dette fem-stjerners hotellet ligger i sentrum av den britiske hovedstaden, og som et av byens eldste hotell har det en lang og innholdsrik historie bak seg. En historie om hotellet påstår at et spøkelse er på frifot på rom 333. En ung doktor ble angivelig drept under sin bryllupsreise og hans kone skal senere ha begått selvmord. Siden den gang har gjester gjentatte ganger rapportert om uforklarlige fenomener. Hotellet byr på totalt 160 rom med mørke tremøbler og mønstrede matter, og passer for gjester som søker et mer luksuriøst Halloween-opphold. Hotellets restaurant byr på utsikt mot berømte Regent Street og All Souls Church.

 

6. The Stanley (Estes Park, USA)

 The Stanley Hotell i Estes Park ligger ved foten av Rocky Mountain nasjonalpark. Dette er hotellet som inspirerte forfatteren Stephen King til å skrive en av hans mest berømte noveller: The Shining. Hotellet sies å være hjemsøkt, da mange har rapportert å ha opplevd overnaturlige hendelser som involverer spøkelser. Rom nr. 418 sies å være hjemsøkt, og i følge enkelte gjester skal åndene av barn som leker forhindre at enkelte av beboerne får sove. Rommene er innredet med flotte tremøbler og dempede farger, som gir bygningen sin spesielle sjarm. Hotellet ligger i staten Colorado og byr på mange muligheter for aktiviteter, som for eksempel et svømmebasseng, spa eller flott natur om du er lysten på å utforske noe utenfor hotellets vegger.

 

7. Hotell Villa Traiano (Benevento, Italia)

I hjertet av Beneventos gamleby finner vi det fire-stjerners Hotell Villa Traiano. Området rundt Benevento regnes som den magiske regionen hvor flere uforklarlige ting har skjedd. I følge legenden skal de berømte “Heksene av Benevento” i det tolvte århundre ha skapt opprør, fordi de overtroiske innbyggerne ikke forsto deres hedenske ritualer. Heksene skal angivelig synge og danse seg gjennom tåkete høstnetter før vinteren kommer. I tillegg til egen restaurant og takterasse har Hotell Villa Traiano over 44 moderne rom. Hotellet er en av de mest imponerende i byen og bygningen er vernet. I nærheten kan du finne et av de mest kjente monumentene i Italia; den berømte Trajanbuen.

Kilde:  www.trivago.no

 

LEAVE A RESPONSE