travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

DANSER MED HVALER

hvalHurtigruten feirer 120 års jubileum. Som en del av feiringen lanseres en ny spektakulær utflukt – «Hvalsafari under midnattssolen». For første gang kan Hurtigruten tilby hvalsafari som en del av sitt faste utfluktsprogram.

Fra begynnelsen av juni til slutten av august går turen til hvalenes spiskammers utenfor Andenes i Nordland fylke. Utflukten skjer i løpet av natten / tidlig morgen, og du vil være tilbake på det samme skipet før lunsj.

Du våkner til en symfoni av tidlig morgenlys, som viser frem særegenhetene ved et av Norges ytterste landpunkter, tett innpå raggede fjelltopper og det Arktiske Norskehavet, på bussturen fra Risøyhamn til Andenes.

Ved kaia på Andenes entrer du hvalskuta MS Reine, som har lang erfaring med å takle Bleiksbassenget og havområdene rundt. Her ute kan du oppleve hvalen. Verdens største pattedyr. Den beiter i kanten ut mot det dype bassenget, der blekkspruten kommer opp samen med store mengder næringsstoffer fra dypet. Andenes er det eneste stedet langs norskekysten hvor kanten ligger så nær land. Ved hjelp av hydrofoner lokaliserer vi hvalen, og i de fleste tilfeller lykkes vi. Å føle det mektige havdypet gjør inntrykk. Så blir det et rent crescendo å se dyret løfte seg opp fra havet – voldsomme krefter og stor skjønnhet i forening. Vi tar deg så tett innpå naturkreftene som det er mulig å komme, og du vil få et unikt nærbilde av livet her ute.

Etter intense timer på åpent hav, er pulsen litt roligere på fergeturen med MS Skutvik over Andsfjorden til Senja. Senja blir kalt et Norge i miniatyr, og bussturen langs den nasjonale turistvei over øya viser alle variasjoner av norsk landskap.

Utflukten ender på Finnsnes hvor gjestene ønskes velkommen tilbake om bord på Hurtigruten i god tid for å spise en velsmakende og velfortjent lunch – etter dansen i vårt arktiske skattkammer.

 

LEAVE A RESPONSE