travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

CRUISE PÅ BRAHMAPUTRA

Et cruise på verdens tredje største elv, Brahmaputra, er årets toppnyhet fra
Escape Travel.  Dette er en fantastisk kombinasjon av Indias kultur og natur, en seilas blant storslåtte templer og ren villmark med mulighet til å oppleve det hvite nesehornet og tigere fra elefantryggen, sier Tove Voss, Norges ukronte elvecruisedronning. Dette unike cruiset går med et nytt, førsteklasse cruiseskip med bare 29 lugarer. Skipet følges av to mindre båter for ekskursjoner dit det større skipet ikke kommer til og terrengbiler som kan ta passasjerene inn i villmarken på sørsiden av elven.

brahmacruiseEtter to innholdsrike dager i Kolkata (tidligere Calcutta) drar man med fly og buss til Nimati i delstaten Assam og går ombord i MV Mahabaahu, som ble sjøsatt i fjor.  Brahmaputra er den eneste seilbare
elv som speiler Himalayas opptil 7400 meter høye tinder. Den er også, så vidt vites, den eneste elven som byr de reisende på safarier både med terrengbiler, småbåter og elefanter.

MV Mahabaahu seiler gjennom nasjonalparker og anløper templer, teplantasjer og veverlandsbyer. Underveis er det gode muligheter for å se ferskvannsdelfiner og hundrevis av ulike fuglearter. Det smaleste elveløpet under cruiset er 3 kilometer, det bredeste 40! Ikke rart at denne mektigste av Indias vannveier æres som hellig av hele fire ulike religioner!

MV Mahabaahu er det mest moderne elveskipet som seiler på Brahmaputra. Fasilitetene om bord inkluderer spisesal, bar, bibliotek, svømmebasseng, spa og soldekk. Om kvelden er det  underholdning blant annet med lokale danseforestillinger og foredrag.

I tilslutning til cruiset kan gjestene bygge på med en rundreise i Indias Gylne Trekant – fra Dehli til Agra, videre til Jaipur før det returneres til Delhi.

Agra er vel nærmest et “must” for Indiareisende med verdens kanskje vakreste bygning, gravmælet Taj Mahal. Jaipur – den rosa byen, ligger i ørkenen i delstaten Rajasthan. Byen fikk sitt tilnavn etter at alle bygninger ble malt rosa for å ønske den engelske arveprins Albert Victor velkommen da han besøkte India i 1889.

Reisen med Brahmaputra går i november som klimamessig er den beste tiden.

LEAVE A RESPONSE