travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

BROEN OVER KWAI

kwaiI utkanten av byen Kanchanaburi i det vestlige Thailand ligger den berømte broen over Kwai. Historien bak broen er like spennende som den er mørk. Området rundt elven Kwai har en mørk krigthistorie, men er også et sted for deg som ønsker å oppleve det autentiske Thailand.

– Til tross for områdets interessante historie, vakre omgivelser og spennende kultur er det mange turister som fortsatt ikke kjenner til provinsen. Her kan man oppleve alt fra flotte huler, fosser og museer til rolige turer på en bambusflåte, sier Mrs Nalinee Pananon, direktør for Thailands turistbyrå i Norden.

Helt siden den prisbelønte filmen Broen over Kwai satte provinsen Kanchanaburi på kartet, har filmentusiaster fra hele verden besøkt den lille byen ved samme navn. Jernbanebroen over elven Kwai er et populært utfluktsmål for de historieinteresserte. Selve broen er en del av det som på folkemunne kalles Dødens jernbane. Togforbindelsen mellom Bangkok og Burma (Myanmar) ble bygd av krigsfanger under andre verdenskrig. Historiene rundt Dødens jernbane er mange og hjerteskjærende. Antakelig mistet bortimot 100 000 personer livet i løpet av de to årene som arbeidet pågikk. Rundt om i regionen er det spor fra denne tiden, og et besøk på museet ved Hellfire Pass gir sterke minner. Her kan man selv vandre i det vanskelige terrenget der jernbanen ble oppført og lytte til innspilte fortellinger fra fangene.


Opplev fred og ro på flytende hotell i jungele
n
Området rundt Kwai er kjent for sine vakre naturopplevelser og sin avslappende atmosfære. På elven er det hoteller som bokstavelig talt flyter på vannet. Det er vanskelig å forestille seg et mer naturskjønt sted for overnatting, og det å våkne til lyden av klukkende vann og eksotisk fuglesang er noe som alle burde oppleve. Som alltid i Thailand er det hoteller i forskjellige prisklasser og med forskjellig standard – alt fra utsmykkede bungalows med alle tenkelige fasiliteter til enkle hytter uten elektrisitet.

Fra hotellene kan man være med på utflukter og blant annet padle i kajakk, utforske huler, spille golf, vandre i regnskogen eller langsomt flyte nedover elven på en bambusflåte i solnedgangen.

Utforsk kultur og tradisjoner på landsbygda i Sangkhlaburi
Mange av innbyggerne i provinsen Kanchanaburi tilhører Mon-folket, som sies være de første som bosatte seg i området. De kommer opprinnelig fra Sørvest-Kina og kom til Thailand vi Burma. Mon-folket lever nær naturen og livnærer seg i første rekke av tradisjonelt jordbruk. Rundt omkring i provinsen er det gode muligheter til å få et innblikk i deres historie, spirituelle kultur og hverdag.

Bare noen mil fra grensen til Burma ligger Sangkhlaburi. Det tar i underkant av fire timer å ta buss hit fra byen Kanchanaburi. Veien, som tar deg gjennom et dramatisk landskap omgitt av høye fjell og grønne skoger, er en av de vakreste strekningene i Thailand. Vel fremme i Sangkhlaburi opplever man det autentiske Thailand, og byen er kjent for sine kulturskatter. Her er blant annet et undervannstempel og en 400 meter lang trebro som tar deg til landsbyen der byens Mon-befolkning lever og arbeider.

LEAVE A RESPONSE