travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

BRITISKE FISH AND CHIPS-VINNERE ELSKER NORSK FISK

I februar ble de tildelt hver sin pris under den nasjonale fish & chip-utdelingen i London. Nå har de britiske vinnerne fått opplevd livet om bord på den moderne norske autolinebåten «Atlantic» og besøkt bedriften Brødrene Sperre på Ellingsøya. 

Turen varte i tre dager og var arrangert gjennom et samarbeid mellom Norges sjømatråd og Fiskebåt. Målet er å profilere norskprodusert filet til bruk i fish & chip. 

Vant studietur til Norge

Norsk torsk og hyse brukes i britenes nasjonalrett, og det er estimert at om lag en fjerdedel av fish & chip-måltidene i Storbritannia blir laget av norsk fisk.

– Det sterke båndet mellom norsk hvitfisknæring og den britiske fish & chip-industrien er en av grunnene til at Sjømatrådet på vegne av næringen var hovedsponsor for National Fish & Chip Awards i februar. Her ble de aller beste fish & chip-utsalgene i 10 ulike kategorier kåret. En del av premien var en studietur til Norge og Ålesund, sier Norges sjømatråds utsending til Storbritannia, Victoria Braathen. 

Oppdatert kunnskap 

Britene elsker sin nasjonalrett, og det er rundt 10.000 fish & chip-utsalg i Storbritannia. 

– Det er derfor stor stas å kunne hedre de aller beste av dem. Under oppholdet i Norge fikk de oppdatert kunnskap om vårt strengt regulerte fiske og se hvordan moderne hvitfiskproduksjon foregår på en høyteknologisk og bærekraftig måte, sier Braathen.

Lærerik tur med «Atlantic» 

– Når de er tilbake, vil de dele kunnskap og opplevelser med sine kolleger og kunder og har samtidig styrket båndene til den norske sjømatindustrien, sier Crook.

Selv var han svært imponert over det han fikk oppleve på «Atlantic». 

– Å se fangstmetodene og bearbeidingen som foregår om bord – innen timer etter fangst for å bevare ferskheten – forklarer ganske enkelt hvorfor kvaliteten er så god når fisken når butikkene våre, sier Andrew Crook.

LEAVE A RESPONSE