travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

BO I EN STØVEL

Det er blitt en trend å innkvartere seg hos private mennesker når man er på ferie. Det sosiale reisenettstedet Airbnb.com har samlet et knippe av de mest eksotiske private ferieboligene i verden, hvor også du kan bo.

Airbnb har opplevd rekordstor vekst over hele verden, og er blitt den ledende sosiale markedsplassen for unike overnattingsmuligheter. Med over 100 000 boliger i hele verden er det nok å velge mellom om man er på utkikk etter en annerledes ferieoplevelse.

Nordmannen Ole Ruch leder Airbnbs nordiske hovedkontor i Danmark. Han forklarer:

– Vi opplever i stigende grad at folk ønsker en mer personlig og inspirerende ferieopplevelse. Det er ingen tvil om at det er stimulerende å sitte i en trehytte i jungelen eller bo i et støvleformet hus i New Zealand. På Airbnb finner man alle slags boliger, både dyrMan kan faktisk finde alle slags boliger på Airbnb, både dyre og billige samt eksotiske og almindelige boliger, siger Ole Ruch.

Airbnb ønsker også unike norske boliger velkommen på siden.

– Vi har alltid plass til flere norske eksotiske og utradisjonelle overnattingsmuligheter, enten det er en unik hytte i skogen eller sørlandsidyll ved vannet. Det er en kraftig etterpørsel fra utenlandske turister på jakt etter spennende boliger som gjenspeiler norsk arkitektur og kulturhistorie, sier Ole Ruch.

Nylig ble det klart at mer enn 10 millioner overnattinger er booket via Airbnb.com, og antallet bookede overnattinger steg med 465 prosent i 2011. Med over 100 000 private boliger fordelt på 19 000 byer i 192 land tilgjengelige for Airbnb-kunder verden over, har Airbnb inntatt førersetet i kollaborativt konsum-bevegelsen som knytter mennesker sammen gjennom deling av ressurser.

LEAVE A RESPONSE