travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

BILLIGERE Å SURFE I UTLANDET

Sju av ti er redd for å surfe på nettet i utlandet fordi de mener det er dyrt, viser en ny undersøkelse. Her er tiltak som holder utgiftene i sjakk.

Nesten alle tar med seg mobilen når de drar på ferie i utlandet. 38 prosent tar med pc-en, mens sju prosent tar med nettbrettet, ifølge en undersøkelse fra Telenor.

Samtidig sier nesten sju av ti at de er engstelige for å surfe med smarttelefon og PC på turen, fordi de er redd for kostnadene.

– Folk flest er ikke klar over hva det koster å laste ned for eksempel 5 MB og hva det tilsvarer av surfing. Dermed kan det føles usikkert å sjekke Facebook på stranda i Spania eller ta en kjapp sjekk av e-posten mens du sitter på fortausrestaurant i Paris, sier Svein Henning Kirkeng, leder av privatmarked i Telenor.

Pakkepriser

Det har liten betydning hvor lenge du surfer på en nettside, det avgjørende er hvor mange sider du går inn på og hvor tunge de er.

Telenor har introdusert pakkeprising, noe som gir en helt annen trygghet når du er i utlandet. I Norden koster mobilsurf maks 49 kroner per døgn så lenge du ikke bruker mer enn 50 MB. Bruker du PC, blir det maks 149 kroner per døgn så lenge du ikke bruker mer enn 150 MB.

– Det betyr for eksempel å surfe på 60 VG-sider eller 150 Facebook-sider, streame YouTube i rundt 36 minutter eller se på VG-tv i 36 minutter, sier Kirkeng.

Tilsvarende pakker gjelder for surfing i EU- og EØS-land utenfor Norden, men der er surfemengden lavere.

Lik pris

Pakkeprisingen kommer i tillegg til Telenors varslingstjeneste. Når du nærmer deg et forbruk på 500 kroner i løpet av en måned, mottar du et varsel på SMS. Dette gjelder for trafikk både på mobil og datamaskin. Du velger da om du vil fortsette å bruke datatrafikk utover beløpsgrensen.

Du må bekrefte at du ønsker å fortsette surfingen. Om bekreftelse ikke kommer, vil databruken automatisk stoppes fram til neste kalendermåned. For Telenors kunder gjelder dette databruk i alle land verden over.

– Pakkepris i kombinasjon med varsling vil gi den tryggheten kundene har etterspurt, sier Kirkeng.

Som et tredje tiltak har Telenor innført lik pris uansett hvilken operatørs nett du er på i utlandet.

– Dermed har du full forutsigbarhet på pris, og du slipper å bekymre deg over hvilket nett du er på, sier Svein Henning Kirkeng i Telenor.

Tekst billig

De fleste av oss sender tekstmeldinger når vi er i utlandet, ifølge undersøkelsen. Og det blir en stadig rimeligere måte å holde kontakten på. Nylig ble det innført et pristak på 1,06 kroner per melding i EØS-området. Telenor har gått ytterligere ned, til 0,99 kroner per melding.

 

LEAVE A RESPONSE