travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

BIG AND BEAUTIFUL

Norwegians aller første 787 Dreamliner er levert. – Dette er en stor milepæl i Norwegians historie og jeg ser frem til å ønske våre passasjerer velkommen om bord i et splitter nytt fly. Dette er også et viktig steg på veien mot å befeste vår posisjon i markedet og sikre konkurransekraft i fremtiden, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

kxhixq1zfckwswjhtp1uNorwegian har endelig mottatt den første 787 Dreamliner. Flyet skal brukes på Norwegians langdistanseruter mellom Skandinavia og USA og Asia.

– Dette er et viktig steg på veien mot å befeste vår posisjon i markedet og sikre konkurransekraft i fremtiden. Våre passasjerer og ikke minst vi i Norwegian har sett frem til dette i lang tid. Jeg er overbevist om at kundene våre vil sette stor pris på dette splitter nye flyet. Vårt mål er også å ha den mest miljøvennlige og kostnadseffektive flåten, noe Dreamlineren i aller høyeste grad vil bidra til, sier Bjørn Kjos.

– Dette er en fantastisk milepæl for Norwegian, som er bransjeledende i sitt marked. Norwegian vil få et betydelig konkurransefortrinn ved å benytte dette flyet på sine langdistanseruter, sier konsernsjef Ray Conner i Boeing Commercial Airplanes.

Norwegian vil lease selskapets første 787 Dreamliner fra et av verdens ledende leasingselskap, The International Lease Finance Corporation (ILFC).

– Vi er stolte over å ha levert ILFCs første Boeing 787 Dreamliner til Norwegian, som er vår lanseringskunde for denne flytypen, sier ILFCs administrerende direktør Henri Courpron.

Dreamlineren har mange fordeler som passasjerene vil få glede av. Det innvendige lufttrykket gjør at kabinmiljøet blir mer likt det på bakkenivå, noe som reduserer typiske «jetlag»-symptomer som hodepine og muskelsmerter. Flyet er produsert av lette komposittmaterialer og bruker 20 prosent mindre drivstoff enn fly av tilsvarende størrelse i dag.

Norwegian har åtte 787 Dreamlinere i bestilling. Selskapet vil bruke Dreamlineren på langdistanserutene mellom Skandinavia og USA og Asia.

Flyet er beregnet å lande på Oslo lufthavn Gardermoen søndag formiddag. Følg flyet på menypunktet «FLYTRAFIKK I NORGE».

 

LEAVE A RESPONSE