travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

BESØK HAVILA CAPELLA

Koronaregler har gjort at det nye skipet til Havila Kystruten til nå bare har vært for seilende gjester, men nå åpnes dørene også for de som vil på besøk.

Administrerende direktør Bent Martini sier dette er noe han har sett frem til.

– Vi er kystruten for kysten. Det å kunne være et møtested der folk kan komme om bord og ta seg en kaffe, er noe av tradisjonene til denne ruten, og nå kan vi endelig få lov til å ønske velkommen om bord til også den delen av kyst-trafikken.

Martini forteller at da Havila Capella var på jomfrutur i desember, så var det mange som hadde møtt på kaia i de ulike havnene for å ønske Havila Kystruten og det første nye skipet velkommen.

– Over alt møtte vi folk som hadde lyst om bord for å se seg omkring, og det er en glede å få åpne dørene og vise frem skipet; interiøret som speiler kysten både i farger og materialer, de mange gode sitteplassene og de store vinduene som henter naturen inn i skipet og la folk få kjøpe seg noe godt for eksempel fra kafeen Havly.

Registrering og besøkskort

De som vil om bord på besøk må registrere seg i resepsjonen og få besøkskort. Disse må leveres tilbake før du går på land, og besøkende skal ha gått av skipet minst ti minutt før avgang. Det gjør at det nå åpnes for besøk på anløp som varer i tretti minutter eller mer. Det kan heller ikke komme om bord flere enn det som er praktisk mulig, så dersom det skulle bli svært stor interesse, så kan noen måtte vente på tur.

Velkommen om bord

Havila Kystruten har fått det første av fire nye, miljøvennlige skip i rute på strekningen Bergen-Kirkenes-Bergen. Da Havila Capella gikk på sin første seilas fra Bergen 12. desember i fjor var skipet det første nye skipet på kystruta på atten år. Neste kystruteskip, Havila Castor, er forventet i drift i mai mens skip tre og fire er planlagt å komme utover andre halvår i år. 

Administrerende direktør Bent Martini sier Havila Capella har fått en svært god mottakelse både av folk langs kysten som bruker skipet til lokale reiser og de som er om bord på feriereise.

– Når vi nå også får ta om bord besøkende i havnene, så får vi i enda større grad bli en del av livsnerven langs kysten i tillegg til at de langreiste gjestene våre får komme enda tettere på hverdagslivet på norskekysten, og vi gleder oss at vi nå kan få si velkommen om bord til enda flere.

Åpningen gjelder fra og med Ålesund 17. februar

LEAVE A RESPONSE