travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Event

BERGEN GIKK FOR TVEITT

En kvart million mennesker deltok i Norwegians haleheltvalg. Nå er vinnerne kåret. Folket har bestemt at Ludvig Karlsen, Jens Glad Balchen, Aril Edvardsen og Geirr Tveitt skal bli Norwegians fire neste halehelter.

Geirr Tveitt

De siste ukene har Norwegians haleheltvalg skapt stort engasjement og en levende debatt omkring hvilke helter som skal pryde flyselskapets neste fly. 1200 nominerte kandidater ble redusert til 20 finalister for de fire regionene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. I dag,

kl. 16.00 stengte valgurnene, og nå er Norwegians fire nye helter kåret.

– På vegne av Norwegian vil jeg takke alle som har deltatt i valget. Vi er imponert over den entusiasmen, energien og gløden folk har lagt ned i valget av våre nye helter. Dette har vært et valg og en feiring av norske verdier. Heltene vi nå står igjen med er fire folkevalgte helter som vi alle kan glede oss over og være stolte av, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

De fire nye haleheltene

I Trondheimsregionen var det Jens Glad Balchen som til slutt ble stemt frem som den store helten. Balchen var professor i, og grunnlegger av, faget kybernetikk, også kalt reguleringsteknikk. Balchen vant forøvrig valget på sin fødselsdag og ville i dag fylt 86 år.

I Bergensregionen var det jevnt til siste minutt og til slutt var det komponisten og pianisten Geirr Tveitt, blant annet kjent for visa ”vi skal ikkje sova bort sumarnatta”, som stakk av med flest stemmer.

I Osloregionen var det rusomsorgs-pioneren og pinsemenighetslederen Ludvig Walentin Karlsen som klatret til topps. I Stavangerregionen var det fredsarbeideren og misjonæren Aril Edvardsen som til slutt fikk flest stemmer. Begge disse var kjent for sitt inspirerende arbeid og engasjement både i og utenfor menighetene de var tilknyttet.

Enormt engasjement

Mobilisering rundt de ulike kandidatene har pågått for fullt de siste ukene. I Oslo var det valgkamp på Egertorget med konserter, appeller og utdeling av stemmesedler, mens det i de andre finalebyene har vært spesielt miljøene knyttet til de ulike finalistene, slik som universiteter, musikkmiljøer, idrettsforeninger og trosmiljøer, som har stått i spissen for mobiliseringen rundt sin kandidat.

– Dette har vært et folkevalg hvor alle slags miljøer har kommet til uttrykk. Det setter vi pris på. Samtidig har vi vært opptatt av å kommunisere at kandidatene skulle være personer som hadde vært fremragende innen sitt felt, utfordret sin samtid og inspirert andre. Alle vinnerne vi nå står igjen med er ekte helter som blir verdige halehelter, sier Daniel Skjeldam.

Det er ennå ikke avklart hvilke fly de ulike vinnernes portrett, navn og tittel skal opp på. Men Norwegian lover at avdukningene av de folkevalgte heltene både skal markeres og feires når den tid kommer.

LEAVE A RESPONSE