travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Event

BERGEN GÅR FOR ROKKAN

Av over 1200 foreslåtte kandidater står nå 20 helter og heltinner fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim igjen i halehelt-finalen. Fire av heltene skal opp på hvert sitt Norwegian-fly. Nå gjenstår bare valget som starter 11. april kl. 09.00.

Stein Rokkan (født 4. juli 1921 i Vågan i Lofoten, vokst opp i Narvik, død 22. juli 1979 i Bergen) var en norsk statsviter, politisk og historisk sosiolog, politisk historiker, samfunnsstatistiker, datapionér og franskfilolog.

Over 200.000 personer har lagt igjen sine stemmer på www.halehelter.no. Nå er lista med de 20 finalistene fra de fire byene i valget klare, og 11. april kl 09.00 åpner stemmeurnene på kampanjesiden. Fra da av vil en 55 timer lang valgkamp avgjøre hvilke fire helter og heltinner vi skal hedre på Norwegians fire neste fly.

Mangfold av helter

Kandidatene som nå står igjen har alle blitt godkjent, både av Norwegians egen jury og av kandidatenes egne familier.

Oslo-folket har stemt frem Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Johan Fredrik ”Frits” Thaulow og Ludvig Walentin Karlsen som sine finalister.

Bergenserne har funnet sine helter i Stein Rokkan, Christian Michelsen, Thor Solberg, Geirr Tveitt og Johannes Kleppesvik.

I Stavanger er det Alexander Kielland, Julie Ege, Liv Kyllingstad Godin, Aril Edvardsen og Sigval Bergesen d.y., som gjelder.

I Trondheim er det Fredrikke Marie Qvam, Jens Glad Balchen, Oliver Rosto, Carl Gustav Fleischer og Georg Sverdrup som har kommet hele veien til finalen.

– Vi sitter igjen med totalt 20 norske helter i finalen. Blant disse finner vi både modeller, kvinnesakskvinner, idrettsstjerner, musikere, skuespillere, forfattere, frigjøringshelter, grunnlovsfedre, predikanter, akademikere, flypionerer, næringslivsledere og kunstnere. Norske helter er svært mangfoldige, og det er bredden som gjør dette valget så interessant. Alle kan finne en helt som de identifiserer seg med, så vi ser frem til en valgthriller på 55 timer. For Norwegian vil det uansett være en ære å få fire av disse heltene på haleroret til slutt, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

Massiv debatt

– Vi regnet med at dette valget kom til å skape engasjement, men den entusiasmen og oppmerksomheten vi har sett de siste ti dagene, har overgått alle våre forventninger. Valget av halehelt er samtidig et valg av verdier. Dette rører noe dypt i folk, og det er kanskje også derfor vi har skapt et så stort engasjement som vi har, sier Skjeldam.

LEAVE A RESPONSE