travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

BASECAMP EXPLORER 25 ÅR

I 1998 etablerte Svein Wilhelmsen Basecamp Explorer i Kenya, med mål om trippel bunnlinje; økonomi, miljø og sosial verdiskapning. Året etter ble Basecamp Explorer Spitsbergen på Svalbard opprettet.

– Fra ekvator i sør til Arktis i nord har selskapet formidlet to destinasjoner som har vært og er under press grunnet menneskelig påvirkning på miljøet. – Våre operasjoner har initiert en rekke prosjekter som bidrar til balanse mellom mennesker og miljø, sier Svein Wilhelmsen.

– Svalbard har fascinert og utfordret oppdagere, fangstmenn og forskere i flere hundre år. Og øyriket fortsetter å fascinere. En reise med oss skal berøre, og vår grunnleggende filosofi er at gjestene skal føle på mestring, undring og glede i møte med Arktis.

Alternativ overnatting i villmarken
I mange år tok Basecamp Explorer reisende til «Båten i isen», en skute frosset inn i fjordisen i Tempelfjorden. Båten formidlet blant annet Fridtjof Nansens opplevelser ombord på Fram. I dag er det ikke forsvarlig å tilby «Båten i isen», fjordisen er blitt mer ustabil og ferdselen mer regulert.

I 2008 overtok Basecamp Explorer driften av Isfjord Radio, et knutepunkt for kommunikasjon over nordkalotten fra 1933. Nå er den tidligere radiostasjonen et komfortabelt villmarkshotell, og gjestene kommer med snøscooter, ski eller hundeslede de ti milene fra Longyearbyen. I sommerhalvåret går turen ut til hotellet på Kapp Linné i båt.

 I 2023 ble selskapet kåret til Norges beste leverandør av opplevelse.

Foto: Basecamp Explorer Spitsbergen

LEAVE A RESPONSE