travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

BARBADOS LOKKER

Norske langreisende har funnet veien til Barbados. I 2010 økte an tallet besøkende med 46,4 prosent sammenlignet med 2009. I feb ruar var Barbados det mest populære reisemålet.

Barbados er den østligste øya i Karibia, og dermed den som ligger nær mest Europa. Øya rangeres også som den tryggeste i Karibia. Dette er bare noen av fordelene som lokker nordmenn til Barbados. I 2010 reiste 1016 nordmenn til øya, noe som er en økning på nesten 50 prosent sammen lignet med 2009. Dette til tross for at ingen charteroperatører tilbød reiser til Barbados i 2010.

– På åttitallet og begynnelsen av nittitallet var Barbados et stort reisemål for nordiske reisende. Men nå som dollaren har falt, ser vi ty de lige tegn på at Karibia blir mer og mer populært igjen. I 2011 lanseres det dessuten charter fly via Star Tour til Barbados. Norske reisende har fått et nytt favoritt reisemål, noe som er veldig gledelig, sier Robert Keysselitz, europa ansvarlig for Barbados Turistmyndighet.

Charterreisene med Star Tour starter i høst/vinter. I Norge var det også mest populært å reise til Barbados i februar, da 194 nordmenn besøkte øya. En økning på 38 prosent, sammenlignet med februar 2009. På andre plass havner mars og på tredje plass desember.

På grunn av øyas østlige beliggenhet, er Barbados et værsikkert reise mål hele året. Øya ligger for eksempel utenfor orkanenes vanligste rute. Temperaturen ligger jevnt mellom 28 og 31 grader.

– For den som er interessert i Barbados, er det derfor et godt tips å reise dit i sommermånedene. Da er det lavsesong, noe som betyr at hotellene generelt har lavere priser, samtidig som været fortsatt er fantastisk, sier Robert Keysselitz.

LEAVE A RESPONSE