travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ALLE VIL TIL LONDON

Selv om hytteturer på påskefjellet er tro tradisjon for nordmenn flest, er det stadig noen som velger å legge påskeferien utenlands. Hele 27% av søkene blant nordmenn på trivago for påskeferien er gjort på London, i følge en ny undersøkelse fra www.trivago.no. Undersøkelsen viser også at nordmenn gladelig sprenger sparegrisen for en ferietur i påsken, og betaler i gjennomsnitt 1190 kroner for et hotellrom. Dette gjør oss til den nasjonen i Europa som betaler mest for hotellovernatting i påsken.

londoneyeTil sammenligning betaler svenskene 1124 kroner og danskene 1052 kroner i gjennomsnitt for en natt på hotell i påsken. Svenskene vil, i likhet med oss nordmenn, aller helst til London. Hele 17% av søkene blant svensker på trivago er gjort på den engelske hovedstaden. Danskene derimot, vil helst til Berlin, som utgjør 18 prosent av deres søk på trivago.

Her svir vi av mest

New York er plassen hvor nordmenn svir av mest penger – ikke bare på vesker og sko, men også på hotell. Her betaler vi i gjennomsnitt utrolige 2270 kroner for én natt på hotell. I norskefavoritten London punger vi ut med gjennomsnittlige 1657 kroner per hotellovernatting, mens vi bare betaler gjennomsnittlige 778 kroner for en hotellovernatting i Berlin i påsken.

Etter London planlegger flest nordmenn å reise til Paris eller New York, som begge utgjør 8 prosent av søkene blant nordmenn. Videre kommer Amsterdam (6%), Roma (5%) og Barcelona (5%). Ser vi på søkemønsteret motsatt vei, altså hvilke steder i Norge som er mest populære basert på søk fra utlandet, ser vi at Oslo topper solid med hele 73% av søkene.  Videre finner vi Bergen som nummer to med 16% av søkene, Trondheim med 4%, Stavanger med 2% og også Trysil med 2% av søkene.

 

LEAVE A RESPONSE