travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

ALLE HEISER I DRIFT JULAFTEN

Med 40 cm med natursnø i løpet av en uke og gode kuldegrader, kan Hemsedal nå ønske alle skigjester velkommen til en hvit jul i fjellet.

Bilde: Kalle Hägglund. Tatt tirsdag 13. desember 2011

Snøen har lavet ned over Hemsedal, og i terrenget måler nå snødybden hele 50 cm. Forholdene i bakkene er meget gode, og de ivrigste off piste kjørerne har også hatt sesongpremiere utenfor løypene. Driftsavdelingen åpner nå heiser og bakker forløpende, og til jul vil alle heiser være i drift i Hemsedal Skisenter.

– Vi har fått store mengder snø siste uka og værmeldingene melder både snø og kulde frem mot jul, sier driftssjef Andreas Smith-Erichsen i Hemsedal Skisenter. – Nå skyver og prepper vi snø flere steder i anlegget, og bakker og heiser åpnes forløpende frem mot jul. Vi har satt som mål å få åpnet alle heisene innen julaften, og er rimelig sikre på at det skal gå med god marging, avslutter en travel, men svært fornøyd driftssjef i Hemsedal Skisenter.


Åpne heiser og bakker fra fredag 16. desember

Fra helgen 16. desember åpner blant annet heisen til Skarsnuten, og det blir til sammen 11 åpne heiser, 13 løyper og 10 km med skikjøring.

Åpne heiser:
Elgen
Gaupa
Fjellreven
Hollvin Ekspress
Holdeskarheisen
Skarsnutenheisen
Olaheisen
Fjellheis 1
Fjellheis 2
Ulven

Åpne bakker:
Trolløypa, 300 m
Begynnerløype, 1 140 m
Hemsedalløypa, 1800 m
Turistløypa, 4000 m
Veslestølløypa, 650 m
Skogløypa, 350 m
Tiurløypa, 400 m
Lialøypa, 600
Hallinghovdløypa, 800 m
Blåparken (uten elementer), 900 m
Begynnerløype 2, 140 m
Holdeløypa, 250 m
Gaupas Minipark, 60 m

Fine langrennsforhold

Nysnøen siste uka har gitt flotte langrennsforhold. På Gravset er nå rundløypene på 2, 3, 5 og 8 km åpnet. Også løypa mellom Hemsedal Skisenter og Hemsedal sentrum har hatt sesongpremiere. Flere løyper åpner nå forløpende, og til jul regner vi med å kunne tilby flere mil med langrennspor.

 

LEAVE A RESPONSE